Rezultate alegeri Statele Unite ale Americii. Republicanii au un avantaj pentru Camera Reprezentanților, iar o cursă strânsă se dă pentru Senat

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 aug 2023, 02:35

Rezultate alegeri Statele Unite ale Americii. Republicanii au un avantaj pentru Camera Reprezentanților, iar o cursă strânsă se dă pentru Senat

Sursa: pexels

Marți, 8 noiembrie, locuitorii din Statele Unite ale Americii au votat în alegerile intermediare pentru Congresul Statelor Unite. În cadrul scrutinului, se alege atât majoritatea pentru Camera Reprezentanților, cât și majoritatea pentru Senat, pentru următorii doi ani, ultima jumătate a mandatului lui Joe Biden.

435 de mandate pentru Camera Reprezentanților sunt în joc, în timp ce, de la Senat, sunt doar 35 dintr-un total de 100. Votul s-a încheiat în toate statele de pe teritoriul Americii, iar numărătoarea continuă. La ora 08:30, ora României, urnele din Alaska au fost închise.

Rezultatele parțiale ale alegerilor din Statele Unite ale Americii

John Fetterman, democrat, a obținut un loc în Senat, împotriva contracandidatului său, Mehmet Oz.

În ceea ce privește Camera Reprezentanților, cele mai multe voturi au mers în favoarea republicanilor, iar, la începutul acestei zile, 9 noiembrie, partidul a reușit să preia șase locuri ale celor din Camera Reprezentanților.

Nancy Pelosi, președinta democrată a Camerei, a declarat că „membrii și candidații democrați din Camera Reprezentanților depășesc puternic așteptările în întreaga țară”. Avansul democraților a venit după ce, în luna iunie, Curtea Supremă a interzis avortul.

Chuck Grassley, un senator din anul 1981, a câștigat ieri, 8 noiembrie, mandatul cu numărul opt în alegerile din prima jumătate. Mai mult decât atât, chiar fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și-a arătat susținerea pe care o are pentru acesta, deși, în trecut, au avut unele divergențe.

Citește și: Rusia se pregătește să realizeze teste nucleare și a informat Statele Unite ale Americii în acest sens. Moscova nu a oferit nicio informație suplimentară

Ron DeSantis, guvernator republican, este cel care a fost reales în Florida și este unul dintre posibilii candidați în anul 2024 pentru funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cu toate acestea, bătălia care se dă între cele două camere ale Congresului Statelor Unite ale Americii este una foarte strânsă, iar rezultatele vor continua să apară pe parcursul întregii zile.

Pentru ca majoritatea în Camera Reprezentanților să fie obținută, este nevoie de 218 de mandate și de 50 în Senat.

Ce reprezintă alegerile parțiale din Statele Unite ale Americii

Alegerile parțiale care au avut loc în Statele Unite ale Americii sunt considerate ca fiind, de fapt, un referendum la adresa președintelui care este, în acele momente în funcție, fiind vorba, acum, de Joe Biden.

Rezultatul acestora este unul extrem de puternic, întrucât poate să decidă soarta viitoarelor alegeri electorale pentru Casa Albă, care, în acest caz, vor avea loc în anul 2024.

Citește și: Cetățenii care au fost condamnați la închisoare nu mai pot candida la alegeri. Măsura intră în vigoare de joi

În cazul în care majoritatea urmează să fie obținută în Camera Reprezentanților de către republicani, acest lucru înseamnă că puterea lui Joe Biden ar putea să fie limitată pentru ultima parte a mandatului său, ceea ce i-ar aduce un plus lui Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, în lupta pentru revenirea la Casa Albă.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.