Rezultate BAC 2020. Cum cauti notele in functie de cod

Autor: B.M.
Rezultate BAC 2020

Rezultate BAC 2020: in premiera in acest an notele vor fi anonimizate, iar elevii vor folosi un cod pentru a-si afla rezultatele.

Rezultate BAC 2020: prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an s-a incheiat iar notele vor fi afisate in data de 30 iunie atat la avizierele centrelor de examinare, cat si online pe platforma edu.ro.

Contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 16:00 si 20:00 atat fizic, cat si in format electronic, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate in data de 5 iunie.

Citeste si: Rezultate BAC 2020. Cand sunt afișate notele anonimizate

Rezultate BAC 2020: cum se foloseste codul unic

Pentru a se conforma normelor GDPR, Ministerul Educatiei va afisa in acest an notele in format anonimizat. Astfel numele elevlor nu va mai aparea nici la avizierele centrelor de examen, nici online. Fiecare elev va primi un cod unic anterior datei de 30 iunie, iar cu acel cod unic elevul respectiv isi va putea afla rezultatele.

Rezultate BAC 2020: pagina oficiala pe care sunt afisate notele la examenul de Bacalaureat din acest an este urmatoarea: http://static.bacalaureat.edu.ro/2020/

De aici accesati sectiunea "Rezultatele (inainte de contestatii) pentru prima sesiune au fost publicate". Va fi afisata o harta prin intermediul careia puteti alege judetul de care apartineti. Ulterior pot fi afisate rezultatele pe judet, rezultatele pe unitati de invatamant si se poate consulta si lista cu centrele de examinare din judetul respectiv.

Deoarece rezultatele sunt anonimizate, cautarea nu se va mai face pe baza numelui, ci pe baza codului unic, primit anterior. Codul este sub forma "JJ0000000", unde JJ reprezinta indicativul judetului.

Citeste si: Rezultate BAC 2020 edu.ro: unde gasesti online notele

Ce se intampla daca pierzi codul unic

Potrivit Ministerului Educatiei Nationale, pierderea codului unic nu va genera probleme pentru participantii la aceasta sesiune de Bacalaureat.

In cazul in care acel cod unic a fost pierdut elevul va putea solicita retrimiterea lui. Fiecare liceu are evidenta codurilor unice in catalogul centrului de examen, dar si in aplicatia Bacalaureat 2020.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: BAC 2020. Când se afișează rezultatele. Schimbarea de la Bacalaureat care vizează toți elevii

Rezultate BAC 2020: conditiile pentru a fi declarat promovat

Pentru a fi declarat promovat la examenul de BAC 2020, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

- recunoasterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;

- sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;

- obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

Citeste si: Rezultate BAC 2020: cum afli pe edu.ro ce nota ai luat

Bacalaureat 2020: cand are loc a doua sesiune

Ministerul Educatiei Nationale va organiza o a doua sesiune pentru elevii care nu au putut sustine examenul. Iata calendarul acestei sesiuni speciale:

- 29 iunie- 3 iulie: inscrierea candidatilor

- 6 iulie: proba scrisa la Limba si Literatura Romana

- 7 iulie: proba scrisa obligatorie a profilului

- 8 iulie: proba scrisa la alegere a profilului

- 9 iulie: proba scrisa la Limba si Literatura Materna

- 10 iulie: afisarea rezultatelor si depunerea contestatiilor

- 12 iulie: afisarea rezultatelor finale.