Rezultate BAC 2021. La ce oră vor fi afișate pe edu.ro notele la examenul de Bacalaureat 2021?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 iul 2022, 09:05
Ora la care vor fi afișate rezultatele la BAC 2021
Sursa: unsplash

Rezultate BAC 2021. A început numărătoarea inversă pentru elevii care au susținut examenul de Bacalaureat 2021. Când vor fi afișate notele pe EDU.ro?

Rezultate BAC 2021. Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2021 s-a încheiat pe data de 1 iulie, iar astăzi, 5 iulie 2021, absolvenții de clasa a XII-a care au susținut examenele așteaptă cu nerăbdare publicarea notelor. La ce oră vor fi afișate notele pe Edu.ro? Le vom prezenta în timp real și pe Kanald.ro.

Rezultate BAC 2021. Ora la care vor fi afișate rezultatele examenului de Bacalaureat 2021 

Rezultate BAC 2021. Absolvenții de clasa a XII-a au susținut în urmă cu o săptămână cel mai important examen din viața lor, iar acum așteaptă cu sufletul la gură să afle de pe Edu.ro notele la examenul de Bacalaureat 2021. Emoțiile sunt uriașe și în acest an, având în vedere că admiterea la multe dintre facultăți se face luând în calcul inclusiv media finală obținută la examenul de Bacalaureat 2021. 

Potrivit informațiilor oficiale, rezultatele la BAC 2021 vor fi afișate pe Edu.ro până la ora 12:00, însă din experiența anilor trecuți, acestea ar putea fi publicate în cursul acestei dimineți.

Rezultate BAC 2021. Unde trebuie să intre elevii pentru a vedea nota?

Rezultate BAC 2021. După afișarea rezultatelor la BAC 2021, absolvenții de clasa a XII-a care au susținut examenul de Bacalaureat 2021 în sesiunea de vară trebuie să intre pe Edu.ro

pentru a verifica nota obținută.

La fel cum s-a întâmplat și la Evaluarea Națională 2021, elevii nu își vor mai regăsi numele pe listă, ci trebuie să tasteze un cod unic de idenitificare, cod pe care l-au primit în momentul în care au susținut examenul. Decizia de a folosi un cod de identificare a fost luată în vederea respectării regulamentului privind protecția datelor cu caracter personal.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Astfel, elevii trebuie să intre pe EDU.RO, să tasteze codul unic și așa pot afla ce note au obținut la cele trei materii ale examenului de Bacalaureat 2021. 

Rezultate BAC 2021. Când pot depune elevii contestații la examenul de Bacalaureat 2021?

După afișarea primelor rezultate la BAC 2021, elevii care sunt nemulțumiți de notele obținute au posibilitatea de a depune contestații.

Cei care vor recorectarea lucrărilor pot depune contestații pe 5 iulie 2021 între orele 12 și 18. 

Ulterior, urmează etapa de recorectare a lucrărilor. Ministerul Educației a anunțat că lucrările elevilor vor fi secretizate înainte de corectare, iar elevii trebuie să știe că nota obținută după contestație este cea finală, indiferent dacă este mai mare sau mai mică decât nota inițială.

Contestațiile vor fi rezolvate între 6 și 9 iulie 2021, urmând ca rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2021 să fie publicate pe 9 iulie 2021, până în ora 12.00.

Citeste si:// VERIFICĂ AICI //EDU.RO Rezultate finale la Evaluarea Națională 2021. Edu.ro a afișat notele după rezolvarea contestațiilor

Rezultate BAC 2021. Condiția minimă pentru a fi declarat admis

Pentru a putea fi declarați admiși la examenul de Bacalaureat 2021, absolvenții de liceu trebuie să fi susținut toate probele scrise, să își fi echivalat probele de competențe orale. În plus, la probele scrise, elevii trebuie să obțină minimum nota 5 la fiecare materie, iar media totală trebuie să fie 6. În caz contrar, aceștia vor fi respinși și vor avea din nou o șansă la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2021.

Citeste si: BAREM de corectare BAC chimie 2021 conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.