// Rezultate BAC 2021, sesiunea de toamnă // Când vor fi afișate pe edu.ro notele la examenul de Bacalaureat 2021?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 30 aug 2021, 10:55
Rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de BAC 2021 vor fi afișate pe 31 august
Sursa: canva.com

Rezultate BAC 2021 toamnă. Iată când vor afla primele rezultate ale examenului de Bacalaureat elevii care au susținut probele în sesiunea de toamnă.

Rezultate BAC 2021 toamnă. Cea de-a doua sesiune de BAC din acest an s-a încheiat pe data de 19 august 2021, atunci când elevii care aparțin minorităților naționale au susținut proba la limba maternă. Acum, absolvenții de liceu care au susținut probele examenului de BAC 2021 în sesiunea de toamnă, august-septembrie 2021, așteaptă cu nerăbdare publicarea primelor rezultate. Iată când vor fi afișate pe EDU.RO notele de la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă.

Rezultate BAC 2021 toamnă. Când află elevii primele rezultate ale celei de-a doua sesiuni de BAC din 2021?

Rezultate BAC 2021 toamnă. Elevii care nu au promovat examenul de BAC în prima sesiune sau în sesiunile anterioare sau care nu au putut susține examenul din anumite motive au avut posibilitatea de a se înscrie în a doua sesiune de BAC 2021, cea de toamnă, programată în intervalul august-septembrie 2021.

Probele scrise și cele de competențe lingvistice și digitale au luat sfârșit, astfel că acum, elevii așteaptă cu nerăbdare afișarea primelor rezultate. Acestea nu vor fi cele finale însă și asta pentru că absolvenții de liceu nemulțumiți de notele obținute au posibilitatea de a depune contestații. 

Rezultate BAC 2021 toamnă. Potrivit calendarului oficial al examenului de Bacalaureat 2021, postat de Ministerul Educației, primele rezultate de la BAC 2021, sesiunea de toamnă, vor fi afișate la finalul lunii august, mai exact pe 31 august 2021.

Acestea vor putea fi consultate pe site-ul Ministerului Educației, EDU.RO, dar și la avizierele unităților de învățământ. Rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de BAC 2021 vor fi prezentate în timp real și pe Kanald.ro. Pentru protejarea datelor cu caracter personal, elevii nu își vor mai regăsi numele pe listele cu rezultatele de la BAC 2021, ci vor putea verifica nota obținută în baza unui cod de identificare pe care l-au primit în momentul în care au susținut probele scrise.

Rezultate BAC 2021 toamnă. Pe 31 august 2021 vor fi afișate doar primele rezultate, în aceeași zi elevii putând să depună și contestații, mai exact în intervalul orar 12-18. În perioada 1-3 septembrie 2021, comisiile speciale de evaluare vor recorecta lucrările și vor rezolva contestațiile, urmând ca pe 3 septembrie 2021 să fie afișate rezultatele finale ale examenului de BAC 2021, sesiunea de toamnă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si:// VERIFICĂ: Barem BAC geografie toamnă 2021// SUBIECTE BAC 2021 geografie, sesiunea de toamnă. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile conform edu.ro

Rezultate BAC 2021 toamnă. Ce se întâmplă cu elevii care obțin o notă mai mică după contestație?

Rezultate BAC 2021 toamnă. În momentul depunerii contestațiilor, absolvenții de clasa a XII-a trebuie să știe că există posibilitatea ca nota obținută să fie mai mică decât cea acordată inițial. În această situație, nota finală a examenului de BAC 2021 va fi cea obținută în urma recorectării lucrării, indiferent dacă va fi mai mică sau mai mare. 

Reamintim că pentru promovarea examenului de BAC 2021, sesiunea de toamnă, elevii trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare materie scrisă, însă media finală a examenului de Bacalaureat trebuie să fie cel puțin 6. Acestea sunt condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a fi declarat admis. În caz contrar, elevul primește calificativul „respins” și va putea susține din nou examenul de BAC în prima sesiune din 2022. 

Citeste si:// VERIFICĂ: Barem BAC biologie toamnă 2021// SUBIECTE BAC 2021 biologie, sesiunea de toamnă. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile conform edu.ro

 


Episodul 28 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D luni, 5 august 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.