Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Edu.ro afișează notele la BAC online - LIVE UPDATE

Author: Luiza Stama
Actualizat: 02 sep 2020, 12:47
Afisarea rezultatelor la bacalaureat 2020

Primele rezultate la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamna sunt afisate astazi, 2 septembrie, pe edu.ro.

Rezultatele la Bacalaureat 2020, toamna, inainte de depunerea contestatiilor vor fi afisate miercuri, pana in ora 12:00 potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Update: rezultatele la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamna, au fost publicate si pot fi gasite pe edu.ro.

Contestatiile se pot depune tot astazi, intre orele 14:00 si 20:00, iar sambata, pe 5 septembrie, vor fi anuntate notele finale.

Nota minima de promovare, pentru fiecare proba, este de 5, iar media finala pentru promovarea examenului este de cel putin 6.

Din moment in moment, absolventii de liceu care au participat la examenul de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamna isi pot vedea notele obtinute la probele scrise.

Puteti vedea rezultate online, pe judete, pe edu.ro

Cum se depune contestatia

Contestatiile pot fi depuse atat fizic, cat si electronic. Candidatii completeaza, semneaza si depun sau transmit electronic si o declaratie tip, in care se mentioneaza ca au luat la cunostinta faptul ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate fi modificata, dupa caz, prin crestere sau descrestere fata de nota initiala, afisata astazi, 2 septembrie.

Dupa finalizarea evaluarii si descrierea lucrarii, presedintele comisiei de contestatii analizeaza notele acordate dupa reevaluare, in comparatie cu cele acordate initial.

In cazul in care se contesta diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus, intre notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatie, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o a treia comisiem formata din alti profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii.

Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectand cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare.

Nota acordata de a treia comisie este nota care se declara.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Pentru lucrarile care au primit initial note cuprinse intre 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, sau o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva este nota acordata de catre comisia de contestatii.

Pentru lucrarile care au primit initial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decat cele mentionate mai sus, nota definitiva este nota acordata de comisia judeteana de contestatii/a municipiului Bucuresti, daca intre nota initiala si nota acordata la contestatii se constata o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica de 0,50 puncte, nota definitiva este nota initiala, acordata de comisia din centrul zonal de evaluare.

Nota finala, acordata in conformitate cu procedura mentionata, nu mai poate fi modificata si reprezinta nota obtinuta de candidat la proba respectiva.

Candidatii care nu vor promova examenul de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamna se vor putea inscrie la urmatoarea sesiune de bacalaureat, care va avea loc in anul ce urmeaza.

Citeste si: BAC 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba și literatura română

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Matematică