REZULTATE Evaluare Națională 2021. În ce zi vor fi afișate notele la Evaluarea Națională 2021? Tot atunci se vor putea depune și contestațiile

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 iun 2021, 10:00
Rezultatele Evaluării Naționale 2021
Sursa: pexels

Elevii de clasa a VIII-a așteaptă cu nerăbdare ca Ministerul Educației să publice rezultatele Evaluării Naționale 2021. Când vor fi afișate notele?

Rezultatele Evaluării Naționale 2021 urmează să fie făcute publice de Ministerul Educației, în calendarul oficial fiind anunțată data la care elevii vor afla ce note au obținut la cele două probe. Evaluarea Națională 2021 s-a încheiat vineri, 25 iunie 2021, cu proba la limba maternă.

REZULTATE Evaluare Națională 2021. Data când vor fi afișate notele de Ministerul Educației

Notele pe care absolvenții de gimnaziu le obțin la Evaluarea Națională 2021 sunt foarte importante, având în vedere că acestea reprezintă 80% din media de admitere la liceu.

Astfel, emoțiile sunt uriașe pentru elevii de clasa a VIII-a, care așteaptă cu sufletul la gură să afle cum s-au descurcat la cele două probe, limba română sau maternă și matematică.

Potrivit calendarului oficial publicat de Ministerul Educației, rezultatele Evaluării Naționale 2021 vor fi afișate pe data de 29 iunie. Elevii care nu sunt mulțumiți de nota obținută și care consideră că ar fi meritat mai mult pot cere recorectarea lucrării.

Astfel, contestațiile pot fi depuse în două zile, mai exact pe 29 iunie 2021, între orele 16:00 și 19:00, dar și pe 30 iunie 2021, între orele 8:00 și 12:00. 

Ulterior, contestațiile vor fi soluționate în intervalul 30 iunie-4 iulie 2021, iar rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2021 vor fi afișate pe data de 4 iulie 2021.

Evaluarea Națională 2021. Ce trebuie să știe elevii care depun contestații?

Înainte de a depune contestații, elevii nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională 2021 trebuie să știe că nota obținută după soluționarea contestațiilor este nota definitivă, chiar dacă punctajul este mai mic sau mai mare comparativ cu nota obținută inițial de elev. Nota acordată după contestație nu mai poate fi modificată, astfel că va fi nota finală.

Dacă nota acordată după contestație este mai mare cu 1 punct, în plus sau în minus, față de nota inițială, președintele comisiei de contestații are obligația de a numi o nouă comisie care să recorecteze lucrarea.

Comisia va evalua din nou lucrarea doar după ce aceasta va fi secretizată. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Corectarea lucrărilor de la Evaluarea Națională 2021 se face respectând baremul de evaluare și grila de notare.

Citeste si: VERIFICĂ: Barem de corectare matematică conform edu.ro. Iată ce subiecte au picat la Evaluarea Națională 2021, proba la matematică

Cum se calculează media de admitere la liceu 2021?

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a știu că este esențial să obțină note cât mai mari la Evaluarea Națională 2021 pentru a putea fi admiși la un liceu bun. În 2021, media de admitere la liceu se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională 2021 și media generală a claselor V-VIII.

Astfel, media notelor obținute la Evaluarea Națională 2021 reprezintă 80% din media de admitere la liceu, în timp ce restul de 20% este reprezentat de media generală a claselor V-VIII. 

 

 

În acest an, elevii de clasa a VIII-a au primit la Evaluarea Națională 2021 subiecte concepute după modelul testelor PISA, Ministerul Educației dorind să verifice care este nivelul cunoștințelor elevilor și nu capacitatea acestora de a memora anumite informații. Decizia a venit după ce mai multe studii au arătat că mare parte dintre tinerii care ies de pe băncile școlii sunt analfabeți funcțional. Mai exact, persoanele aflate într-o astfel de situație știu să citească și să scrie, însă nu înțeleg ceea ce au citit, astfel că informațiile pe care le obțin nu le pot fi de folos în rezolvarea anumitor probleme.

Citeste si: PREMIERĂ în țara noastră! Ce s-a întâmplat la Evaluarea Națională 2021? Subiectele la Matematică au venit alături de o broșură INEDITĂ