Rezultate finale Bacalaureat 2022, sesiunea august septembrie. Ce note au luat elevii după contestații

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 31 mai 2023, 01:45

Rezultatele finale ale candidaților la examenul de Bacalaureat

Sursa: PixaBay

Miercuri, 31 august, au fost afișate rezultatele inițiale ale candidaților examenului de Bacalaureat.

În decursul aceleiași zile s-au putut depune contestații, începând cu ora 12:00 până la ora 18:00, iar pe 3 septembrie, toți participanți vor afla dacă au trecut sau nu examenul maturității.

Citeste si: REZULTATE BAC 2022, sesiunea de toamnă. EDU.RO a afișat primele note obținute de elevi în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Când se afișează rezultatele finale

Cei aproximativ 35.000 de mii de candidați ce s-au înscris la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2022 au susținut în luna august mai multe probe pentru a lua cu succes examenul maturității.

6 August – Limba şi literatura română- proba E. a – proba scrisă

17 August – Proba obligatorie a profilului – proba E.

c – proba scrisă

18 August – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E. d – proba scrisă

19 August – Limba şi literatura maternă – proba E. b – proba scrisă. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La data de 31 august, candidații au aflat notele inițiale pe care le-au obținut, intrând pe platforma bacalaureat.edu.ro sau la avizierul școlii. La momentul intrării pe platforma bacalaureat.edu.ro, aceștia trebuie să introduce codul unic primit de la școală pentru a afla notele, același lucru ce se va întâmpla și după afișarea contestațiilor.

Contestațiile s-au putut depune în ziua afișării rezultatelor inițiale ale examenului de Bacalaureat, în intervalul orar 12:00-18:00, atât în format classic, cât și electronic, iar rezultatele vor fi afișate la data de 3 septembrie.

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2022 au fost depuse peste 49.000 de mii de contestații, mai puține decât anul trecut. Cele mai multe contestații au fost depuse la limba și literatura română, 22.169 de contestații.

Citeste si: REZULTATE Bacalaureat toamnă 2022. Ministerul Educației a anunțat notele pe județe. VERIFICĂ aici ce notă ai obținut la BAC 2022

Notele obținute de elevi

Rata de promovare a sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat este de 32,5%, a anunțat Ministerul Educației. Acest procent este cu 2,2% mai mare decât sesiunea similară din 2021 și este cel mai mare din 2009.

Din totalul candidaţilor promovaţi (9.271), 6.412 candidaţi provin din promoţia 2021 – 2022, iar 2.859

de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoţia curentă este 34,1%, iar pentru promoţiile anterioare de 29,5%.

Citeste si: REZULTATE BAC toamnă 2022. Au fost publicate primele rezultate la Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Ce note au luat elevii claselor terminale de liceu

Sursa: libertatea.ro

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.