Rezultate partiale alegeri locale sector 1 UPDATE ora 12:00: se cere renumararea voturilor

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 29 sep 2020, 12:33
Clotilde Armand si Dan Tudorache

Numaratoarea voturilor pentru alegerile din sectorul 1. Rezultate partiale: ce diferenta este intre Clotilde Armand si Dan Tudorache.

Numaratoarea voturilor continua in sectorul 1, unde sunt acuzatii de frauda electorala. Clotilde Armand, candidatul Aliantei USR- Plus, sustine ca procesele verbale de la sectiile de votare au fost modificate in asa fel incat voturile obtinute de USR- Plus au fost realocate altor partide, totul pentru ca Dan Tudorache, candidatul PSD, sa iasa invingator.

"Am gasit acolo niste procese verbale pe jumatate completate, am gasit acolo numele candidatilor si niste voturi.

Era clar ca era acolo un sediu de campanie si am gasit in plus un teanc de procese verbale, originale, completate, stampilate, pe care un tip le ducea din etajul 1 in etajul 2. Adica era un du-te-vino intre etajul 1 si etajul 2 extrem de ciudat si cu documente care nu aveau de ce sa fie miscare intre Biroul Electroral de sector si o directie a Primariei", declara luni Clotilde Armand.

Cifre oficiale pentru alegerile locale din sectorul 1: rezultate partiale

UPDATE ora 12:00: Candidatul PSD, Daniel Tudorache, anunta ca a solicitat renumararea voturilor la Alegerile pentru Primaria Sectorului 1.

"Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor.

Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările", a declarat Daniel Tudorache.

UPDATE ora 10:00: Potrivit numaratorii oficiale, care a fost reluata, la ora 10:00 Clotilde Armand ar avea cu aproximativ 1.000 de voturi in plus fata de Dan Tudorache:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Clotilde Armand (Alianta USR- Plus): 41.06% (35.506 voturi)
Dan Tudorache (PSD): 39.72% (34.349 voturi)

Suspiciunile de frauda sunt cu atat mai mari cu cat exit poll-urile publicate in cursul serii de duminica indicau o diferenta mare intre cei doi candidati. Astfel, Clotilde Armand era cotata cu 48% din voturi, in timp ce Daniel Tudorache ar fi primit 36.5%

din voturi.

"Au fost 11 sectii de votare unde tabletele nu au functionat si au trebui sa fie aduse voturile si procesele verbale doar fizic, intocmite aici. Colegii nostri ne-au anunta ca nu sunt sigilate cum trebuie, au fost adusi niste saci care nu erau inchisi. Avem probleme de genul acesta si atunci suntem foarte atenti la ele", a declarat vicepresedintele USR, Claudiu Nasui.