Rezultate simulare Evaluare Națională 2024: Motivul pentru care notele nu vor fi afișa online pe EDU.ro

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 feb 2024, 08:31

De ce nu vor mai fi publicate notele pe site-ul EDU.ro  

Sursa: Unsplash

Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2024 se anunță astăzi, 23 februarie 2024.

Elevii de clasa a 8-a care au susținut simularea la Evaluare Națională 2024 vor afla astăzi rezultate. Notele nu se vor publica însă online pe Edu.ro.

La începutul lunii februarie au avut loc probele simulării pentru Evaluarea Națională, iar vineri, 23 februarie 2024, se vor anunța rezultatele.

Clasa a 8-a este foarte importantă pentru elevi, deoarece la finalul acesteia va avea loc Evaluarea Națională, iar pe baza rezultatelor obținute în cadrul acesteia, absolvenții clasei a VIII-a își vor alege liceul pe care îl vor urma.

Pentru a cunoaște nivelul la care se află în prezent, elevii au dat o simulare a Evaluării Naționale la începutul lunii februarie, iar vineri, 23 februarie 2024, se vor afișa rezultatele finale. Iată care este motivul pentru care notele nu vor fi publicate online pe EDU.ro.

De ce notele de la simulare nu vor fi publicate online pe EDU.ro

La data de 5 februarie 2024, elevii de clasa a VIII-a au început simularea la Evaluarea Națională cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, urmând ca marți, 6 februarie 2024, aceștia să susțină

proba cu numărul doi, la Matematică. Elevii ce aparțin minorităților naționale și care au urmat astfel cursurile gimnaziale în limba maternă au susținut și o a treia probă a Evaluării Naționale, la Limba și literatura maternă.

Această simulare a fost susținută astfel încât elevii de clasa a VIII-a să afle nivelul la care se află în prezent, dar și pentru ca aceștia să se obișnuiască cu toate criteriile examenului, pentru a le reduce emoțiile.

Rezultatele simulării Evaluării Naționale vor fi comunicate la data de 23 februarie 2024, însă acestea nu vor mai fi publicate pe EDU.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: UPDATE Simulare Limba și literatura maternă Evaluare Națională 2024: Află de aici care sunt subiectele și baremele de azi

Rezultatele simulării vor fi transmise spre centrele de examen vineri, urmând ca acestea să le transmită către unitățile de învățământ arondate centrului respectiv. Notele finale vor fi prezentate și discutate cu fiecare elev, a declarat comisia responsabilă cu organizarea simulării, potrivit edupedu.ro.

" Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați", potrivit Ministerului Educației, potrivit spynews.ro.

Când are loc Evaluarea Națională?

Elevii ce se află în clasa a VIII-a vor susține anul acesta Evaluarea Națională, motiv pentru care aceștia vor finaliza cursurile mai devreme, mai exact la data de 14 iunie 2024, astfel încât să poată recapitula materia până la susținerea examenelor. Părinții elevilor nu trebuie să își facă griji cu privire la înscrierea acestora, deoarece se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 11 – 14 iunie. Iată care este calendarul Evaluării Naționale din anul 2024:

 

  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor