Rezultatele la Bacalaureat 2020, după contestații, au fost publicate

Author: O.P.
Actualizat: 28 ian 2021, 09:05

Rezultate Bac 2020: notele finale la contestații sunt afișate duminică pe Edu.ro.

Peste 60.000 de candidați care au cerut recorectarea lucrărilor află astăzi rezultatul. Notele finale la Bacalaureat 2020, după contestații, au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro. 

S-au afisat rezultatele finale la Bacalaureat 2020, dupa contestatii

Toți cei care s-au considerat nedreptățiți la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat au cerut să li se recorecteze lucrările.

Citeste si: Rezultate BAC 2020 edu.ro: unde gasesti online notele

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine – sub 650 de contestaţii- în judeţele Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539).

Citeste si: Note BAC EDU.RO. Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Listele cu rezultate, atât cele online, cât și cele tipărite sunt anonime, o decizie menită să ralieze examenul la regulile GDPR. Astfel, în locul numelor sunt afișate codurile care au fost repartizate fiecărui elev. Marți, 30 iunie, rezultatele la Bac 2020 au fost publicate în jurul orei 12.00.

Nu mai puțin de 232 de elevi au obținut media 10, un record pentru situația din ultimii 17 ani de la Bacalaureat.

Rezultate Bacalaureat 2020. Cum și unde poți afla ce notă ai luat la BAC

Citeste si: Rezultate BAC 2020 edu.ro: lista oficiala pe judete

Candidații au primit un cod unic pe baza căruia își poate consulta notele. Acest lucru fiind o premieră în România, atât la BAC cât și Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Pentru a promova examenul maturității, candidații trebuie să aibă media 6,00 la Bacalaureat la cele trei sau patru probe pe care le-au susținut. Astfel, nota finală de la Bacalaureat este media aritmetică a celor trei note. Mai exact, notele obținute la Limba Română, Istorie și Informatică, de exemplu, adunate și împărțite la trei.

Însă asta nu este tot, candidații mai trebuie să întrunească alte două condiții de promovare a examenului: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea.

Citeste continuarea aici