Rezultatele partiale ale alegerilor: Partidele si-au impartit teritoriile la propriu VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 11:05

De doua zile incoace, se tot numara voturi si se fac calcule.

Castigator la puncte este USL, are aproape o mie de mandate de primari, in toata tara. Adica 41.49% din total. PDL-ul a iesit pe locul 2, cu 15 la suta din mandate, in timp ce PSD a obtinut peste12 procente. UDMR-ul a castigat aproape 7 la suta.

Situatia pe judete este usor schimbata fata de ceea ce stiam pana aseara. Capitala a ramas neschimbata, cu o victorie detasata a lui Sorin Oprescu, care a insumat 55,71 de procente, fata de contracadidatul sau, Silviu Prigoana.
Reprezentantul PDL a reusit sa obtina doar 16,49 la suta din voturile alegatorilor.

Cel mai controversat oras in ceea ce priveste alegerile din acest an, a fost Clujul. Aici, batalia intre PDL si USL s-a dat pe viata si pe moarte.

Emil Boc a resuit sa-si adjudece fotoliul de primar si sa salveze onoarea partidului. El a castigat alegerile cu un rezultat de 40, 61 la suta, fata de candidatul din partea USL-ului, Marius Nicoara, care a acumulat 39.53
la suta. Dupa o zi in care s-a perpelit pe toate partile, PDL-ul poate sa respire, in sfarsit, linistit: rezultatele alegerilor de la Cluj sunt finale. Primarul care pare sa vrea sa intre in cartea recordurilor este Radu Mazare


El a castigat, pentru PSD, primaria de pe malul marii, obtinand un al 4-lea mandat consecutiv. Radu Mazare a primit 62,5% din voturi, in timp ce candidatul din partea PDL, Christian Gheorghe Chiru a obtinut doar 14, 1% din voturile alegatorilor.


Nici in judetul Iasi, primarul nu a vrut sa paraseasca locul de la primarie. Gheorghe Nichita, candidat din partea USL-ului, a primit, dupa numaratoarea provizorie, cel de-al 3-lea mandat. El a obtinut pana acum 59.49% din voturi. Pe locul doi s-a clasat Tudor Ciuhodaru. Spre deosebire de ieri, Ciuhodaru a crescut in procentaje si a ajuns pe locul secund, cu un total de 14,32%.


Alte rezultate finale regasim si la Timisoara.
Aici, USL a castigat detasat fotoliul de primar, cu ajutorul lui Nicolae Rosu, care a obtinut un procentaj de 49,76%. Adrian Orza, candidat din partea Uniunii pentru Timisoara, a acumulat doar 23,39 din procentele alegatorilor.

Singurul municipiu care se mandreste acum cu o premiera este Craiova. Alianta social liberala a castigat primaria cu ajutorul Liei Olguta Vasilescu, cu 45,60% din voturile cetatenilor. Antonie Solomon s-a clasat pe locul doi obtinand 40,09% din sufragii.
Rezultatele din Craiova sunt finale.

Tot finale sunt si procentele din Sibiu. Klaus Iohannis, candidatul FDGR, a spulberat pur si simplu orice contracandidat si a ramas in functie pentru al 4-lea mandat. El a obtinut 77.90% din voturile algatorilor, in timp ce USL-ul a iesit pe locul doi. Dragos Floarea a primit doar 9,10% din voturi.

PDL-ul, partidul care pare sa fi pierdut aproape tot la alegerile din acest an, se poate mandri insa cu locul de primar de la Arad.
Gheorghe Falca a obtinut un procentaj de 47%, in timp ce Lia Ardeleanu, candidata USL-ului a acumulat doar 28% din procente.

Nici la Brasov nu i-a mers prea rau PDL-ului. George Scripcaru, actualul primar, a primit 44,92% din voturile cetatenilor si a reusit sa-si castige cel de-al 3-lea mandat. USL-ul a castigat la Brasov doar 40,16 la suta din voturi, cu ajutorul lui Catalin Leonte, care s-a clasat pe locul doi in preferintele cetatenilor.

Rezultatele finale in judetele care nu au terminat inca numaratoarea voturilor vor fi stabilite in aceasta seara.


 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.