Rezultatul expertizei accidentului de la Petroșani. Cu ce viteză circula șoferul care a lovit șase copii pe trecerea de pietoni

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 feb 2023, 18:38

Conform expertizei, autovehiculul avea defecțiuni tehnice mari, iar viteza din momentul impactului era de 116 de km/h

Sursa: antena 3.ro

Avocatul Adrian Cuculis a anunțat finalizarea expertizei accidentului de la Petroșani, în urma căruia un copil și-a pierdut viața, după ce un șofer l-a lovit pe trecerea de pietoni. Alți cinci copii au fost și ei izbiți din plin.

Accidentul din Petroșani, județul Hunedoara, a avut loc pe data de 21 decembrie, când un tânăr, care gonea pe șosea cu peste 130 de km/h, a lovit șase copii pe trecerea de pietoni, unul dintre ei pierzându-și viața.

Expertiza accidentului din Petroșani, după ce șase copii au fost loviți pe trecerea de pietoni

Conform expertizei, autovehiculul avea defecțiuni tehnice mari, iar viteza din momentul impactului era de 116 de km/h, după ce încetinise de la 130 de km/h.

Șoferul vinovat este cercetat pentru tentativă de omor calificat și pentru omor.

După ce a produs accidentul, șoferul a fugit de la fața locului, dar a fost prins de către polițiști. Acesta a stat peste două ore în fața magistraților de la Judecătoria Petroșani și a primit un mandat de arestare preventivă.

Șoferul, care are doar 19 ani, este acuzat de: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la fața accidentului, conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Citește și: Cine sunt cei doi tineri care au murit în accidentul provocat de șoferul care avea carnet de doar două luni. Dănuț și Maria au murit pe loc

Când a fost adus în fața judecătorilor, acesta a admis faptele comise și a precizat că, deși nu avea permis, a vrut să dea o tură cu mașina pe care tocmai ce și-o cumpărase cu o săptămână în urmă, relatează antena3.ro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Un copil de 11 ani și-a pierdut viața

Copilul care și-a pierdut viața avea vârsta de 11 ani, iar ceilalți copii s-au ales cu numeroase leziuni. Trei copii fuseseră transportați la Spitalul din Timișoara, iar unul dintre ei a trebuit să fie intubat pe secția de terapie intensivă.

Mai mult decât atât, alți doi copii au suferit fracturi la membrele inferioare, iar unul dintre ei a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.

Alți doi copii au suferit răni nu la fel de puternice și au fost internați la Spitalul din Petroșani, la Chirurgie.

Tatăl tânărului care a provocat accidentul susține că a aflat de cele întâmplate de la al doilea fiul al său, de doar nouă ani. Mai mult decât atât, acesta a precizat că îi pare rău de copilul lui, dar că va trebui să plătească pentru ceea ce a făcut.

Citește și: Modul cumplit în care au murit doi tineri din Timișoara. Nu au mai avut nicio șansă de scăpare: „Direct în noi s-a băgat”

„A spus că gândul lui a fost să își aducă fratele acasă. Vă dați seama că noi nu îl lăsam să plece nici cu mașina, pentru că știam cum este cu ea, nu îl lăsam să plece nici băut, nici cu fratele.

Dar așa s-a întâmplat fără voia noastră, fără știrea noastră”, a precizat bărbatul.