Ridichea neagră: contraindiții și beneficii. Cine nu ar trebui să consume această legumă

Autor: Cristina Mocanu

Deși ridichea neagră are mai multe beneficii asupra organismului, sunt mai multe persoane care nu au voie să consume această legumă.

Sursa: https://pixabay.com/

Deși ridichea neagră are mai multe beneficii asupra organismului, sunt mai multe persoane care nu au voie să consume această legumă.

Care sunt contraindicațiile ridichei negre, cel mai puternic antibiotic natural.

Beneficiile ridichei negre

Ridichea neagră este o rădăcinoasă, de mărimea unui cartof mediu, cu exteriorul negru și miezul alb. Ignorată pe nedrept, este una dintre vegetalele pe care merită să o includeți în meniu pentru beneficiile sale, dar și pentru gustul provocator. Rădăcina ei este comestibilă și are un înveliș negru dur, cu miez alb.

Are o aromă puternică datorită diferiților compuși chimici pe care planta îi folosește ca sistem de apărare împotriva dăunătorilor.

Citește și: Care sunt principalele servicii pe care le pot primi persoanele neasigurate la medicul de familie

Ridichea are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutând la menținerea sănătății ficatului și a funcționării sale normale. Ridichea neagră fluidizează secrețiile bronșice, datorită conținutului său bogat în substanțe active sulfurate.

Aceasta ajută la combaterea efectelor exceselor alimentare într-un mod natural și eficient, mai ales acum, după Sărbători. Datorită conținutului mare de fibre și apă, consumul de ridiche neagră favorizează tranzitul intestinal și elimină constipațiile. Ridichea neagră conține o cantitate importantă de rafanină, o substanță ce contribuie la menținerea în cote normale a hormonului secretat de glanda tiroidă.

De asemenea, aceasta conține sulf care este ideal pentru combaterea acneei, sub forma de masca de fata preparata in casa (se da pulpa pe răzătoare si se aplica pe zonele cu probleme timp de 20 de minute, apoi

clătește).

Chinezii sunt de părere că dacă consumăm acest aliment va aduce un beneficiu important organismului. Folosită de faraoni pentru proprietățile sale răcoritoare și hrănitoare, ridichea a fost recomandată ulterior pentru a stimula pofta de mâncare și a fost apoi folosită ca diuretic în Evul Mediu. În zilele noastre este folosită ca remediu împotriva tusei și bronșitei.

Citește și: Ziua de naștere a salariaților ar putea deveni zi liberă, plătită de angajator

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Alte beneficii ale ridichei negre

Aceasta reglează metabolismul și este o sursă importantă de vitamina B9 contribuind la menținerea normală a metabolismului corpului. De asemenea, aceasta reduce oboseala și stresul.

Ridichea neagră este bogată în potasiu, ceea ce duce la îmbunătățirea sistemului nervos și muscular, menținând tensiunea în parametri normali.

Aceasta ameliorează durerile cauzate la nivelul tubului digestiv și ușurează digestia.

Are proprietăți asupra ficatului ajutând-ul să epureze. Stimulează activitatea bilei și astfel ajută la eliminarea diferitelor toxine care s-au acumulat din cauza digestiei. Este recomandată persoanelor care suferă de insuficiență hepatică. Rădăcina uscată ajută în caz de bronșită ușoară.

Potrivit unor studii, se zice că sucul de ridiche neagră (pe care îl puteți obține și cu un blender) contribuie la reducerea tulburărilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer datorită glucozinolaților și izotiocianaților pe care îi conține.

Contraindicații ridiche neagră

Consumată în cantități moderate, sub formă de salată sau preparată termic, reacțiile neplăcute provocate de ridichea neagră, considerată un antibiotic natural, sunt extrem de rare. Ridichea are efect diuretic, detoxifiant, antiinflamator şi intervine activ în metabolismul grăsimilor şi în reglarea funcției tiroidei.

Astfel, dacă gustul şi aroma pe care le are ridichea neagra vă plac, contraindicațiile nu există. Trebuie, însă, consumată cu prudență de cei care au sensibilitate gastrică, dar şi de persoanele care suferă de hipotiroidism (o insuficiență tiroidiana cronică). 

Chiar și cea mai utilă legumă poate distruge organismul dacă nu cunoașteți măsurile utilizate. Este mai bine să mâncați produsul în porții mici, obișnuind treptat corpul. Este contraindicat să mănâncați zilnic. Chiar și cea mai sănătoasă persoană poate începe să aibă probleme cu tractul digestiv.

Sursă: adevarul.ro

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.