Risca sa cada blocul pe ei! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 20 oct 2020, 05:05

Suntem pe strada Pascanu, din Iasi. Blocul e vechi, construit din 1954, iar pe vremea cand a fost ridicat, aici erau putine cladiri.

In ultimii ani insa orasul s-a extins, iar in spatele blocului acum e un cartier imens de vile, facut pe un versant. Locatarii cred ca din cauza acestora au inceput alunecarile de teren care le ameninta viata.

Oamenii sunt disperati si le e frica sa puna seara capul pe perna. Zgomotul sinistru de caramida crapata si teama ca etaje intregi ii vor inghiti sub tone de moloz ii ingrozeste.


In acest dormitor, crapaturile in pereti sunt enorme. Femeia a tot incercat sa le astupe cu spuma, insa munca e zadarnica. Ruptura se adanceste mereu si totul se desprinde. Blocul intreg se dezintegreaza si nimeni nu face nimic.

Toti proprietarii sunt in aceeasi situatie. Cu frica-n san, oamenii urmaresc periodic despicatura, sa vada cu cat se deplaseaza. Sunt si locatari care n-au mai asteptat ca vreo nenorocire sa se petreaca.


Este ce ar face si ceilalti locatar. Numai ca nu au unde sa se duca. Si nimeni nu-i poate ajuta. Reconsolidarea cladirii ar costa peste 200 de mii de euro, suma de-a dreptul exorbitanta pentru proprietari. Desi, spun ei, au locuintele asigurate, nicio firma de asigurari nu-i despagubeste.

 

Taguri: