Riscul de cancer uterin poate fi redus prin dieta si exercitii

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 aug 2021, 06:15

Afla cum poti preveni o asemenea maladie crunta!

Riscul de cancer uterin poate fi redus prin dieta, exercitii fizice si, probabil, prin consumul de cafea, au estimat cercetatori de la Imperial College din Londra. Potrivit datelor cercetatorilor respectivi, aproape jumatate din cazurile de cancer uterin din Regatul Unit- circa 3.700 pe an- ar fi putut fi prevenite prin mentinerea siluetei si printr-o activitate fizica.

Cercetatori de la Imperial College din Londra au afirmat ca femeile isi pot reduce riscul de cancer facand exercitii fizice cel putin 30 de minute zilnic si mentinandu-si o greutate corporala sanatoasa.

Un studiu al World Cancer Research Fund indica, de asemenea, ca riscul de cancer s-ar putea reduce prin consumul de cafea. Dar expertii spun ca nu exista insa dovezi suficiente pentru a recomanda consumul de cafea pentru protectia impotriva maladiei.

Simptomele de cancer uterin constau in sangerari vaginale neobisnuite sau scurgeri si, mai putin frecvent, dureri in partea inferioara a abdomenului sau in timpul actului sexual. Cancerul de endometru, cancerul mucoasei uterine, este pe locul al patrulea in ce priveste toate tipurile de cancer la femei in Regatul Unit.



In prima analiza globala din 2007, cercetatorii de la Imperial College din Londra au strans si examinat rezultatele cercetarilor stiintifice privind cancerul de endometru si au facut o legatura cu dieta, activitatea fizica si greutatea corporala.

Studiul a scos in evidenta faptul ca circa 3.700 de cazuri puteau fi prevenite anual daca femeile erau active timp de 38 de minute pe zi si daca-si mentineau o greutate corporala sanatoasa.
In Regatul Unit, doar 56% dintre femei respecta recomandarile de a fi active fizic cel putin 30 de minute pe zi, cinci zile pe saptamana, si numai 39% au o greutate corporala sanatoasa.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

 

 

Taguri:

Bianca Mândru și-a îngrijorat fanii după le-a dezvăluit că niște bărbați au intrat în casa ei, când ea era plecată. Ce s-a întâmplat, de fapt?