Rishi Sunak, următorul premier al Marii Britanii. Contracandidata sa, Penny Mordaunt, s-a retras din cursă

Autor: Diana Tilă

Rishi Sunak

Sursa: Facebook Rishi Sunak

Rishi Sunak este următorul premier al Marii Britanii după ce rivalii săi, Boris Johnson și Penny Mordaunt, au renunțat la cursă. 

Contracandidata lui Sunak, Penny Mordaunt, s-a retras din cursă chiar cu câteva minute înainte de a expira termenul până la care putea strânge semnăturile a 100 de parlamentari. Astfel, Rishi Sunak va deveni noul președinte al Partidului Conservator și va prelua astfel funcția de prim-ministru, arată BBC.  

Citeste si: Cine este Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii. Este cel mai tânăr prim-ministru britanic din ultimii 200 de ani

Rishi Sunak, următorul premier al Marii Britanii. Contracandidata sa, Penny Mordaunt, s-a retras din cursă

Sunak, în vârstă de 42 de ani și fost ministru de finanțe, va deveni al treilea premier al Regatului Unit în mai puțin de două luni.

Contracandidata sa, Penny Mordaunt, s-a retras din cursă.  "Această decizie este una istorică și arată, încă o dată, diversitatea şi talentul partidului nostru.

Rishi are sprijinul meu deplin
", a anunțat Mordaunt într-un comunicat.

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fost ministru de Finanțe, Sunak, părăsise guvernul lui Boris Johnson în iulie, ajutând astfel la declanșarea unei rebeliuni care a dus la înlăturarea lui Johnson.

"Va exista integritate, profesionalism și responsabilitate la absolut orice nivel al guvernului și voi lucra zi de zi pentru a duce treaba la bun sfârșit", a spus Sunak duminică într-un comunicat.

"Vă cer să-mi acordați o șansă pentru a ajuta la rezolvarea problemelor noastre", a adăugat el.

„Regatul Unit este o țară puternică, dar ne confruntăm cu o criză economică profundă”, a spus Sunak într-o scurtă intervenție în care și-a declarat candidatura pentru a conduce Partidul Conservator și, prin urmare, a deveni prim-ministru.

Citeste si: Premierul britanic Liz Truss demisionează după un eșec bugetar. A fost în funcție doar 44 de zile

Ales pentru prima dată în parlament în 2015, Rishi Sunak devine cel mai tânăr prim-ministru al Marii Britanii din ultimii 200 de ani. El are misiunea de a conduce țara printr-o criză economică, în contextul unor nemulțumiri tot mai mari ale alegătorilor.

Sunak a devenit la începutul acestui an primul politician important care a fost inclus vreodată pe lista celor mai bogați oameni din Marea Britanie, făcută de Sunday Times.

Sunak aproape că rivalizează cu Regele Charles în ceea ce privește numărul de reședințe oficiale, relatează The Guardian.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.