Risotto cu urzici in crema

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 10 oct 2020, 05:00

Maestrul bucatar Antonio Passarelli a gatit un meniu de primavara, plin de vitamine, la "Teo show".

Avem nevoie de: 160 gr orez bob mare, 1 l supa vegetala, 1 ceapa hasma, 300 de gr de urzici, 2-3 firicele usturoi proaspat, 1 peperoncino, 2 linguri de parmezan ras, 1 bucatica de unt, sare si piper. Pentru crema: 200 de gr de urzici, 1 cartof, 200 ml lapte, 1 lingura de smantana, 2 firicele usturoi proaspat, jumatate de litru supa vegetala, 2 linguri de nuci date la masina, 1 linguri de parmezan.

Dam in clocot urzicile. Le intindem bine pe un platou. Le trecem intr-un pic de ulei pe foc si punem firicelele taiate de usturoi si le condimentam cu sare.Pentru crema: Taiem marunt ceapa, o punem putin pe foc in ulei si o calim. Adaugam urzicile, acoperim cu supa de legume si adaugam si cartoful taiat cuburi, apoi lasam la fiert.

Cand totul este fiert foarte  bine adaugam lapte, trecem prin mixer si adaugam si nuci si parmezan.

Trecem din nou prin mixer si apoi punem pe foc pana ajunge crema asa cum o vrem. Spre sfarsit adaugam o lingura de smantana.

Pentru risotto: Calim o ceapa intr-un pic de ulei, adaugam orezul si lasam sa se prajeasca un pic. Cand devin putin aurii incepem sa adaugam partea din urzici si supa treptat. La inceput, optional, putem adauga un ardei iute. Cand orezul este gata il lasam o idee mai lichid si adaugam unt si parmezan si amestecam incontinuu.
Il vom servi pe crema de urzici. Se pune sare si piper.

##VIDEO110040##

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”