Avem nevoie de: 160 gr orez bob mare, 1 l supa vegetala, 1 ceapa hasma, 300 de gr de urzici, 2-3 firicele usturoi proaspat, 1 peperoncino, 2 linguri de parmezan ras, 1 bucatica de unt, sare si piper. Pentru crema: 200 de gr de urzici, 1 cartof, 200 ml lapte, 1 lingura de smantana, 2 firicele usturoi proaspat, jumatate de litru supa vegetala, 2 linguri de nuci date la masina, 1 linguri de parmezan.
Dam in clocot urzicile. Le intindem bine pe un platou. Le trecem intr-un pic de ulei pe foc si punem firicelele taiate de usturoi si le condimentam cu sare.Pentru crema: Taiem marunt ceapa, o punem putin pe foc in ulei si o calim. Adaugam urzicile, acoperim cu supa de legume si adaugam si cartoful taiat cuburi, apoi lasam la fiert.
Cand totul este fiert foarte bine adaugam lapte, trecem prin mixer si adaugam si nuci si parmezan.
Pentru risotto: Calim o ceapa intr-un pic de ulei, adaugam orezul si lasam sa se prajeasca un pic. Cand devin putin aurii incepem sa adaugam partea din urzici si supa treptat. La inceput, optional, putem adauga un ardei iute. Cand orezul este gata il lasam o idee mai lichid si adaugam unt si parmezan si amestecam incontinuu. Il vom servi pe crema de urzici. Se pune sare si piper.
##VIDEO110040##
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii