Risotto italian clasic

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 ceapa mare
1 lingura de unt sau ulei de masline extravirgin
2 cani de orez
1 pahar de vin
sare si piper
500 g supa de carne sau de legume
1 lingura de smantana groasa sau mascarpone
1 mana de branza veche maturata sau parmezan
1 legatura de busuioc


Mod de preparare


Se toaca ceapa si se caleste in putin unt sau ulei de masline
Se adauga orezul, se caleste si el timp de cateva minute, se stinge cu
vin, se lasa sa se evapore, apoi se adauga supa putin cate putin fierband si amestecand tot timpul. Se amesteca din cand in cand ca orezul sa ramana bob cu bob, dar totusi sa fie cremos. Cand orezul este al dente se adauga o lingura de smantana si o mana de parmezan ras sau branza veche rasa. Se lasa sa se absoarba si sa se topeasca branza, apoi se adauga busuiocul proaspat tocat sau zdrobit in blender.

Se asezoneaza bine cu sare si piper (este de preferat sa se foloseasca sare cate putin in fiecare stadiu al retetei astfel incat sa se ameste uniform gusturile).


 

Taguri: