RO-Alert în Tulcea: Un mesaj de avertizare a fost emis după identificarea unor drone care se apropiau de România

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 23 aug 2024, 08:42

Localnicii din nordul județului Tulcea au fost alertați printr-un mesaj RO-Alert despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

Sursa: observator

În noaptea de joi spre vineri, județul Tulcea a fost cuprins de panică după ce Ministerul Apărării Naționale (MApN) a detectat drone care se apropiau de teritoriul României.

În urma acestei descoperiri, localnicii din nordul județului Tulcea au fost alertați printr-un mesaj RO-Alert despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

Citește și: Trei drone rusești s-ar fi prăbușit pe teritoriul țării noastre! „Au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România”. Incidentul vine în urma a două mesaje RO-Alert, transmise la Tulcea

Resturi de drone rusești descoperite în Tulcea

Odată ce alarma aeriană a fost declanșată, localnicii au fost sfătuiți să ia măsuri pentru siguranța lor. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

ISU Tulcea a confirmat că alerta aeriană a încetat la ora 01:43, iar în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112, ceea ce sugerează că, din fericire, nu au existat incidente majore.

„În cursul nopţii trecute, la ora 01:00, a fost emis un mesaj RO-Alert pentru zona de Nord a judeţului Tulcea prin care populaţia a fost informată ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional.

Acest mesaj a fost emis după ce structurile cu rol de apărare din cadrul MApN au identificat drone care se apropiau de teritoriul naţional”, a transmis ISU.

Este important de menționat că județul Tulcea este singura zonă din România unde au fost descoperite resturi de drone folosite de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina.