Robert și Maria, copiii dispăruți în apele râului Mureș, sunt frați. „Sperăm și ne rugăm la bunul Dumnezeu să îi găsim”

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 03 feb 2024, 00:45

Căutările celor patru persoane dispărute în râul Mureș continuă

Căutările continuă pentru cele patru persoane dispărute în râul Mureș, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat.

Căutările celor patru persoane dispărute în apele râului Mureș, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat, au fost reluate miercuri dimineața. Doi frați în vârstă de 6 și 11 ani, Maria și Robert, tatăl acestora și un alt bărbat în vârstă de 29 de ani sunt căutați de salvatorii români care au cerut și ajutorul vecinilor maghiari. 

Citește și: Cuvintele sfâșietoare ale Alinei, tânăra care și-a pierdut copilul și soțul în apele Mureșului. „De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi, cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva?”

Doi copii și doi adulți sunt căutați în apele râului Mureș 

Doi copii și doi adulți sunt de negăsit în urma tragediei care a avut loc duminică seara, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat. Este vorba despre doi frați, Maria (6 ani) și Robert (11 ani), tatăl acestora și Eduard, un bărbat în vârstă de 29 de ani, al cărui copil a fost scos din apă mort. 

„În acest moment cele 4 persoane dispărute, doi copii şi doi adulţi, nu au fost găsite. În această seară, începând cu ora 19:00, echipajele de scafandri s-au retras la bază. 2 echipe de căutare-salvare din cadrul ISU Timiş şi ISU Arad vor continua misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii”, a transmis ISU Timiş marţi seară. 

În cursul zilei de marţi, aproximativ 30 de pompieri şi mai multe echipaje de scafandri au intervenit pentru căutarea celor patru persoane dispărute, doi copii şi doi adulţi, în apele râului Mureş, după ce duminică seară barca

în care se aflau s-a răsturnat. În sprijinul acestora a intervenit şi un elicopter. De asemenea, a fost solicitat sprijin şi au început căutările şi pe teritoriul Ungariei.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Mureşul este foarte puternic. Deşi scade, are valuri. Sperăm şi ne rugăm la bunul Dumnezeu să îi găsim. Facem tot posibilul să găsim trupurile neînsufleţite pentru a putea să-i redăm familiilor”, a

declarat Letiţia Stoian, primar Semlac.

Citește și: Tragedie fără margini! Trei familii s-au răsturnat cu barca pe râul Mureș. Un copil a murit, iar 4 persoane au dispărut

Conducătorul bărcii a fost eliberat 

Conducătorul bărcii a fost reţinut pentru 24 de ore, însă a fost eliberat, el fiind cercetat în libertate pentru ucidere din culpă. Barca lui nu era înmatriculată şi el nu deţinea certificat de conducere a ambarcaţiunii.

De asemenea, bărbatul consumase alcool. 

Barca în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, duminică seară, în râul Mureş, în zona localităţii Periam Port din judeţul Timiş. Şapte persoane au reuşit să se salveze, iar un copil de 3 ani a fost declarat decedat. Alte patru persoane, doi copii şi doi adulţi, sunt căutate încă de pompieri şi scafandri. 

Una dintre supraviețuitoarele tragediei își strigă durerea

Alina Luca, una dintre supraviețuitoarele tragediei de pe râul Mureș, a vorbit pentru prima dată, pentru Glasul Aradului despre drama cumplită prin care trece. S-a luptat să-și salveze copilul, însă Mureșul a învins, apoi și-a strigat cu durere soțul, dar în zadar, deoarece Eduard este de negăsit. La fel și cumnatul și copiii lor.

„De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi,cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva...nu voi putea trăi niciodată fără ei doi....ai mai lăsat și un copil fără tată,de ce mă în halul ăsta la încercare... trebuia să fie cel mai frumos an și l-ai transformat într-un coșmar din care nu ne putem trezi... vă voi iubii mereu”, a scris tânăra mama pe pagina de Facebook. 

Sursă: news.ro