Drama uriasa pentru unul dintre cei mai mari tenismeni ai lumii! A luat decizia de a se sinucide!

Author: A.I.
Actualizat: 28 ian 2021, 10:55

Robin Soderling, drama uriasa! Luase decizia sa se sinucida Fostul numar 4 ATP a trecut prin momente cumplite, despre care a acceptat sa vorbeasca.

Robin Soderling, drama uriasa! Luase decizia sa se sinucida  Suedezul este unul dintre cei doi jucatori care au reusit sa il invinga pe Rafael Nadal, "Regele zgurii", la Roland Garros. Singurul jucator care a mai reusit acest lucru este celebrul Novak Djokovic, actualul numar 1 ATP.

Soderling a reusit sa il invinga pe Rafael Nadal in turul 4 la Roland Garros in 2009, spaniolul incercand atunci sa castige cel de al 5-lea Roland Garros consecutiv.

A fost un soc pentru toata lumea, Soderling invingandu-l pe "Matador" cu 6-2 6-7(2) 6-4 7-6(2). Suedezul a ajuns pana in finala la Roland Garros in acel an, fiind invins acolo de alt nume urias al tenisului, Roger Federer, care l-a batut in trei seturi.

Soderling este, poate, responsabil si pentru singurul titlu la Roland Garros al lui Federer, elvetianului fiindu-i, cu siguranta, mult mai greu sa il invinga pe Nadal decat pe suedez pe zgura.

Fara eliminarea lui Nadal de catre Soderling, probabil ca Federer nu ar fi reusit acel trofeu, unul extrem de important, care l-a dus pe elvetian la castigarea tuturor celor 4 turnee de Grand Slam in cariera.

In 2010 Soderling avea sa il intalneasca din nou pe Nadal la Roland Garros, de data aceasta in finala, dar avea sa piarda in trei seturi.

Robin Soderling, drama uriasa! Luase decizia sa se sinucida

Robin Soderling, drama uriasa! Luase decizia sa se sinucida Problemele de sanatate l-au impiedicat pe Soderling sa obtina lucruri inca si mai marete in tenis. Cu peste 10 milioane de dolari premii si un loc 4 drept cea mai buna clasare din cariera, Soderling a acceptat sa vorbeasca despre problemele mentale pe care le-a avut.

”Am suferit de anxietate în mod constant. M-a măcinat pe dinăuntru.

Stăteam într-un apartament și mă uitat în gol. Cel mai mic zgomot mă panica. Când o scrisoare a căzut pe podea m-am speriat atât de tare...”, a povestit Soderling.

  ”Am ajuns să caut pe Google cum să mă sinucid. Orice era mai bine decât să trăiesc în acel infern”, a mai dezvaluit, cutremurator, Soderling.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Problemele mentale ale lui Soderling s-au agravat in 2011, in ciuda faptului ca tocmai castigase un turneu in Elvetia.

”Erau doar trei jucători cu care puteam pierde. Pe restul trebuia să-i înving. Dacă nu o făceam mă simțeam rău, un ratat, un pierzător”, a zis el.

”M-am panicat și am început să plâng. Plângeam și plângeam. M-am întors la hotel și m-am pus în pat.

De fiecare dată când mă gândeam să revin pe drumul cel bun, mă panicam.

Pentru prima dată simțeam că, indiferent de cât de mult îmi doream, nu puteam face asta. Nici dacă îmi punea cineva pistolul la cap”, a mai dezvaluit Robin Soderling.

In ciuda unei relatii conflictuale cu Nadal, Robin Soderling a marturisit, in 2018, cat de mult apreciaza motivatia spaniolului, care a ajuns acum la 19 de titluri de Grand Slam, 12 fiind la Roland Garros.

 

Sursa foto: rolandgarros.com