Rochia Cenusaresei, adevarata vedeta a filmului care ecranizeaza povestea. Sute de metri de material si 650 DE KILOMETRI de ata s-au folosit la realizarea capodoperei

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 28 sep 2020, 23:05

Toate fetitele isi imagineaza rochia de bal a Cenusaresei, tocmai de aceea regizorii si scenografii care vor sa ecranizeze celebra poveste trebuie sa treaca o proba de foc

Iata de ce investitie uriasa a fost nevoie pentru a reface vesmintele pe care zana le-a creat dintr-o simpla lovitura de bagheta!
Ultima productie a studiourilor Walt Disney face senzatie. Nu e vorba, insa, de actorii care joaca in ecranizarea povestii Cenusaresei, ci, pur si simplu, de faimoasa rochie de bal. Scenografii superproductiei se lauda cu o creatie de record mondial! Tineti-va bine! Desi actrita care a interpretat-o pe Cenusareasa nu are mai mult de 1.70
inaltime, s-au folosit 250 de metri de material si aproape 650 de kilometri de ata! Asta ca sa nu mai vorbim de cele 10.000 de cristale Swarovski pe care bietele croitorese le-au aplicat manual.
Sa nu va imaginati ca regizorul s-a bizuit pe o singura rochie. A comandat nu mai putin de 8 variante pentru a avea de unde sa aleaga. Numai pentru rochie, echipa de productie a muncit 4000 de ore.
Lily James, actrita care interpreteaza rolul Cenusaresei, a avut nevoie de nu mai putin de 20 de minute pentru a imbraca rochia. Nu se putea descurca, insa, in ea la toate scenele. Asa ca, pentru ca actrita sa poata fugi plina de gratie de la bal, a fost nevoie ca uriasa rochie sa fie scurtata cu 10 centimetri. Chiar si asa, pentru Lily James a fost o adevarata provocare.
Sub vaporoasa rochie de printesa se ascundea o capodopera arhitecturala. Un schelet de otel numit crinolina, care are rolul de a da volum si de a sustine greutatea rochiei: „M-am privit in oglinda si aproape am ramas fara cuvinte- e asa frumoasa! Si sa port acea rochie- as vrea ca toate fetele din lume sa poata purta rochia aceasta pentru o zi, deoarece chiar te face sa te simti ca o printesa, e ceva magic!”, a marturisit actrita.
Atentia la detalii a producatorilor a fost rasplatita. Numai pana acum filmul  „Cenusareasa”  in regia lui Kenneth Branagh a avut incasari de peste 70 de milioane de dolari! Se afla pe primul loc in box office-ul nord-american.

Ultima productie a studiourilor Walt Disney, filmul "Cenusareasa", face senzatie. Nu e vorba insa de actorii care joaca in ecranizarea povestii Cenusaresei, ci de faimoasa rochie de bal. A fost nevoie de o investitie uriasa pentru a reface vesmintele  pe care zana le-a creat dintr-o simpla lovitura de bagheta.

Scenografii superproductiei se lauda cu o creatie de record mondial. Desi actrita care a interpretat-o pe Cenusareasa nu are mai mult de 1.70 inaltime, s-au folosit 250 de metri de material si aproape 650 de kilometri de ata. Asta ca sa nu mai vorbim de cele 10.000 de cristale Swarovski pe care bietele croitorese le-au aplicat manual.

Sa nu va imaginati ca regizorul s-a bizuit pe o singura rochie.

A comandat nu mai putin de 8 variante pentru a avea de unde sa aleaga. Doar pentru rochie echipa de productie a muncit 4000 de ore.  Lily James, actrita care interpreteaza rolul Cenusaresei, a avut nevoie de nu mai putin de 20 de minute pentru a imbraca rochia. Nu se putea descurca insa in ea la toate scenele, asa ca, pentru ca actrita sa poata fugi plina de gratie de la bal, a fost nevoie ca uriasa rochie sa fie scurtata cu 10 centimetri.

Chiar si asa, pentru Lily James a fost o adevarata provocare. Sub vaporoasa rochie de printesa se ascundea o capodopera arhitecturala: un schelet de otel numit crinolina, care are rolul de a da volum si de a sustine greutatea rochiei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„M-am privit in oglinda si aproape am ramas fara cuvinte. E asa frumoasa! Si sa port acea rochie... as vrea ca toate fetele din lume sa poata purta rochia aceasta pentru o zi, deoarece chiar te face sa te simti ca o printesa, e ceva magic!”, a marturisit actrita.

##VIDEO135764##

Atentia la detalii a producatorilor a fost rasplatita. Pana acum, filmul  „Cenusareasa”,  in regia lui Kenneth Branagh, a avut incasari de peste 70 de milioane de dolari si se afla pe primul loc in box office-ul nord-american.

 

 

Taguri: