Românca dispărută în Turcia a fost găsită! Polițiștii i-au dat de urmă Melaniei Toma după zile întregi de căutări

Autor: Diana Ghita

Melania Toma a fost găsită în Turcia

Sursa: spynews.ro; evenimentulmuscelean.ro/

După o săptămână tensionată, plină de incertitudini și îngrijorare, Melania Toma, o româncă de 39 de ani, a fost găsită în Turcia. Cazul său a atras atenția atât în România, cât și în Turcia.

Melania, femeia găsită în Turcia luni, pe 26 august, se afla în vacanță împreună cu o prietenă, înainte de dispariție. Însă sejurul s-a transformat într-un coșmar, când, după o neînțelegere cu prietena sa, femeia a dispărut fără urmă. Prietena, alarmată de absența ei și de starea emoțională fragilă, a alertat autoritățile, ceea ce a declanșat o operațiune de căutare la nivel național și internațional.

Ce s-a întâmplat cu Melania, după ce s-a certat cu prietena ei

Femeia din Câmpulung trecea printr-o perioadă dificilă. Aceasta divorțase recent și se confrunta cu probleme de sănătate mintală. Într-o astfel de stare vulnerabilă, dispariția ei a provocat o undă de șoc în rândul familiei și prietenilor, care se temeau de ce e mai rău. Autoritățile au început o amplă operațiune de căutare, investigând orice indiciu și urmărind posibilele rute pe care Melania le-ar fi putut urma.

Prietena cu care Melania se afla în vacanță a decis să-i cumpere un bilet de întoarcere în România, în speranța că aceasta se va întoarce în siguranță acasă. Din păcate, Melania nu a mai ajuns la aeroport, iar telefoanele ei au rămas fără răspuns, ceea ce a sporit îngrijorarea celor care o căutau.

În cele din urmă, după o săptămână de incertitudine, autoritățile au reușit să o găsească pe Melania, scrie evenimentulmuscelean.ro. Însă detaliile exacte ale locului și circumstanțelor în care a fost găsită rămân neclare.

Citește și: Alertă la Costinești! O adolescentă de 15 ani a fost dată dispărută după ce a plecat cu o prietenă pe litoral

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Elena Lasconi a fost, și ea, implicată în cazul dispariției Melaniei Toma

În cazul dispariției Melaniei Toma, implicarea autorităților și a comunității locale a fost esențială, iar unul dintre cei care au avut o contribuție semnificativă a fost primarul orașului Câmpulung, Elena Lasconi. 

„Știu multe, pentru că e vorba despre o femeie din Câmpulung care a dispărut și pe mine mă interesează fiecare cetățean al acestui oraș.

Am vorbit inclusiv cu polițistul care se ocupă de Investigații Criminale; au luat declarația prietenei cu care a plecat în Turcia și care ar fi trebuit să se întoarcă miercuri (n.r. 21 august).

Am înțeles că sâmbătă (n.r. 17 august) au fost în vizită la Istanbul și, după ce au vizitat Moscheea Albastră, prietena ei spune că câmpulungeanca noastră i-ar fi zis că se duce să ia ceva de mâncare.

Pentru că a întârziat o oră, a anunțat Poliția; în acest sens are și filmulețe, făcute cu polițistul cu care a vorbit. După o oră, a apărut câmpulungeanca noastră; bineînțeles că s-au certat: „De ce-ai lipsit atât, că am intrat în panică?", cel puțin așa declară prietena.

Citește și: Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune prietena care o însoțea

Au căzut de comun acord ca ea să plece, i-a luat bilet de avion pentru ziua de duminică (n.r. 18 august), are dovadă în acest sens, tot pe telefon, mi se pare că la ora 6:45 era un curs care pleca din Istanbul către România. Am înțeles că a fost un conflict între ele, pentru că această prietenă din București nu știa că câmpulungeanca noastră suferea de depresie și ar fi trebuit să urmeze un tratament. După ce s-au certat și s-a alertat și Poliția, câmpulungeanca noastră a decis să ia un taxi și să plece spre aeroport, dar acesta este singurul lucru pentru care prietena ei nu are o dovadă.

Are foarte multe dovezi în telefon cu biletul de avion, cu discuția cu polițistul, dar nu există nicio fotografie cu taximetristul, care ar fi fost în zona Moscheei Albastre și trebuia să o ducă la aeroport. Noi am aflat, chiar aici, în Primărie, are o fostă colegă care s-a interesat de ea în momentul în care a dispărut și s-a apucat să strângă bani ca să cumpere bilet de avion pentru mama fetei, care deja plecase la Istanbul”,  a declarat Elena Lasconi, pentru evenimentulmuscelean.ro, înainte cu câteva ore ca femeia să fie găsită.