Români captivi în inundațiile din Grecia și Bulgaria! Mai mulți români au rămas blocați pe un feribot, în timp ce cadavrele sunt scoase la suprafață de autorități

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 08 iun 2024, 00:25

Inundații devastatoare în Grecia

Sursa: Twitter

Inundațiile continuă să provoace pagube în Grecia și Bulgaria. Românii au rămas captivi în hoteluri și pe feriboturi, iar mașinile le-au fost luate de ape.

Vacanță de coșmar pentru zeci de români plecați în Grecia. Mașinile acestora au fost luate de ape, aceștia fiind nevoiți să nu părăsească camera de hotel.

Aproximativ 100 de turiști români au rămas blocați pe un feribot în Grecia

Ambasada României a fost anunțată cu privire la un grup de români, blocați pe un feribot, pe ruta Skiathos-Volos. Aceștia nu au putut fi debarcați până în momentul în care condițiile meteorologice nu au permis acest lucru.

Citește și: Apel disperat pentru o româncă aflată în Bali! Doctorița din Sibiu se află în stare gravă, după ce a suferit un accident îngrozitor

Inundațiile puternice nu doar că au stricat vacanța turiștilor români, dar au provocat și pagube. Mai multe familii au raportat faptul că mașinile lor au fost avariate sau luate de viiturile puternice.

Citește și: Inundații catastrofale în Grecia! Trupurile fără viață ale oamenilor au fost purtate de ape în Marea Egee

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

O situație asemănătoare a fost semnalată și în Bulgaria, acolo unde o familie a rămas blocată într-un complex turistic din cauza inundațiilor, iar mașina lor a fost avariată.

Poliția a interzis traficul în orașul central Volos, regiunea montană din apropierea Pelion și insula Skiathos.

Cadavrele au fost scoase din apă de autorități

După ce apele au început să se retragă, mai multe cadavre au ieșit la suprafață.

Oamenii au fost dați dispăruți în momentul în care furtuna Daniel a pus stăpânire pe Grecia.

Citește și: “Mai întâi uragan, apoi cutremur” Ce a pățit Adelina Pestrițu, în Los Angeles? Vedeta încearcă să își revină

" Prioritatea absolută a statului în acest moment este salvarea și scoaterea oamenilor din zonele afectate de vremea rea și protecția infrastructurii critice", a

declarat Pavlos Marinakis, purtător de cuvânt al guvernului.

Șapte persoane și-ar fi pierdut viața în Grecia, în timp ce ciclonul a făcut ravagii atât în Bulgaria, cât și-n Turcia. Sute de persoane au fost evacuate, iar mai multe mașini au fost văzute plutind spre Marea Egee, în Golful Pagasetic.

Citește și: Incendii în Hawaii! Mii de persoane dintr-un oraș-stațiune au rămas fără case din cauza flăcărilor devastatoare

Ploile torențiale au făcut ravagii în vestul și centrul Greciei, acolo unde furtuna Daniel a provocat pagube uriașe, iar zeci de persoane au fost date dispărute. După ce nordul Greciei a fost devastat de incendii, inundațiile fac acum prăpăd.