România ar putea renunţa la un vaccin. Valeriu Gheorghiță, anunț important pentru români

Author: Diana Tilă

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că începând din luna ianuarie România ar putea renunţa la utilizarea unui vaccin. Despe ce este vorba

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că începând din luna ianuarie România ar putea renunţa la utilizarea unui vaccin Covid. Cu ce ser nu se vor mai imuniza românii?

Citeste si: Alexandru Rafila a anunțat că trebuie să înceapă imediat pregătirile pentru valul cinci al pandemiei de COVID-19: „Nu cred că-l putem evita”

România ar putea renunţa la utilizarea unui vaccin

Valeriu Gheorghiță a anunțat că începând din luna ianuarie 2022, R omânia ar putea renunța la utilizarea vaccinului produs de Astra Zeneca. Medicul militar a explicat motivele care au stat la baza acestei decizii majore.

”În cadrul ședinței CNCAV de săptămâna precedentă în unanimitate s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătății să renunțăm la vaccinul Astra Zeneca din ianuarie 2022”, a zis președintele CNCAV.

Conform lui Valeriu Gheorghiță, motivul carea a stat la baza acestei decizii se bazează pe lipsa de interes din partea românilor de a se vaccina cu Astra Zeneca.

Citeste si: Când urmează să vină valul cinci al pandemiei de COVID-19 și cât de eficientă este doza booster de vaccin?

”Flacoanele sunt cu 10 doze, iar procentul de doze (care sunt sacrificate) este foarte mare”, a explicat dr. Gheorghiță.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

De la începutul campaniei de vaccinare în România, 852.031

de doze de vaccin Astra Zeneca au fost folosite.

Valeriu Gheorghiţă, dezvăluiri despre imunizarea copiilor

De asemenea, Valeriu Gheorghiţă a mărturisit că este posibil ca pe data de 26 noiembrie, Agenţia Europeană a Medicamentului să autorizeze vaccinul de la compania Biontech-Pfizer, pentru a fi administrat copiilor cu vârste 5-11 ani. 

“Situaţia preliminară legată de numărul de cabinete de vaccinare adresate copiilor cu grupa de vârstă 5-11 ani: sunt identificate circa 45 de cabinete în unităţile sanitare şi alte 135 de cabinete de vaccinare în centrele unde, în momentul de faţă, se foloseşte vaccin de la compania BioNTech/Pfizer. Aceste situaţii vor fi în dinamică şi pe măsură ce vom avea o finalizare a numărului de cabinete, o vom comunica.

După cum am anunţat, cred că la jumătatea lunii decembrie şi vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârstă 6-11 ani. Dozajul pentru această grupă de vârstă 5-11 ani este de 10 micrograme, cu o schemă de administrare a două doze la interval de 21 de zile”, a explicat Gheorghiţă.

În platforma naţională de programare, la fiecare centru de imunizare se va menţiona dacă se pot administra şi vaccinuri pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

“Probabil că vom asocia către fiecare centru, pe hartă, un icon care să identifice această posibilitate, de administrare la copii, şi, de asemenea, centrul în sine va fi redenumit astfel încât pentru populaţie să fie uşor de identificat şi de efectuat programarea”, a afirmat doctorul Valeriu Gheorghiţă.