România continuă să ne surprindă și, de data aceasta, ne oferă cea mai mare piscină naturală din estul Europei. Locația de vis este situată chiar în județul Maramureș și are o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați.
Cea mai mare piscină naturală din estul Europei oferă imagini spectaculoase
Cea mai mare piscină naturală din estul Europei aduce românilor peisaje asemănătoare Greciei, deoarece este înconjurată de munți.
„Am venit pentru prima dată. Apa e super plăcută, peisajul foarte frumos, e altceva faţă de piscinele din oraş. E super”, „Foarte frumos e aici, la prima impresie este superb. Barul de aici din mijloc mi se pare super ok”, au spus turiștii care au vizitat oaza de relaxare.
Citeste si: Alertă pe litoralul românesc! Plajele s-au umplut de șerpi- Momente de panică pentru turiști- Video
Prețurile sunt extrem de ofertante în comparație cu prețurile pe care le găsim la mare, ceea ce face ca locația să fie accesibilă tuturor. Mai exact, intrarea costă 15 lei de persoană de luni până vineri și 30 de lei pentru zilele de sâmbătă și de duminică.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
„Clienţii care vin în vizită la noi beneficiază de întreaga piscină, locul de joacă pentru copii, terenurile de volei, zona de hamace unde avem hamace şi beduri”, a declarat Andrei Cosmin Măgurean, reprezentantul piscinei.
Mai mult decât atât, pentru ca distracția să fie completă, persoanele care doresc să închirieze un paddleboard trebuie să plătească doar suma de 30 de lei pentru fiecare oră în parte, conform observatornews.ro.
Lacul Albastru, o altă comoară a Maramureșului
Tot în județul Maramureș se află și Lacul Albastru, o adevărată capodoperă a naturii.
Aria naturală protejată Lacul Albastru este situată pe teritoriul administrativ al orașului Baia Spirie, în interiorul unei păduri de gorun de pe versantul din partea de sud a Dealului Minei. Lacul Albastru se află la o altitudine de pese 500 de metri și se întinte pe o suprafață de jumătate de hectar.
Citeste si: România are propriile lacuri cu plajă. Unde sunt și cât de frumos arată
Cu toate acestea, niciun animal nu poate să trăiască în Lacul Albstru, deoarece cantitatea de sulf care se regăsește acolo este de 7,8 grame pe litru, în timp ce ph-ul apei este de 4. Cu toate acestea, peisajul este unul de vis și trebuie neapărat ca Lacul Albastru să fie vizitat cel puțin o dată în viață.