România, calificare istorică în optimi la EURO 2024, după scorul de 1-1 cu Slovacia! Meciul a fost unul foarte strâns

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 26 iun 2024, 22:11
Tricolorii au obținut o victorie memorabilă
Sursa: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Echipa națională a României a reușit o performanță istorică astăzi! Aceasta s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European din Germania. Tricolorii au încheiat grupa E pe primul loc, după ce au remizat 1-1 cu Slovacia în ultima etapă a grupelor.

În aceeași etapă, Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. Aceasta este doar a doua oară când Echipa națională a României trece de faza grupelor la un Campionat European, prima dată a fost în anul 2000, când a ajuns în sferturile de finală. La edițiile din 1984, 1996, 2008, 2016 și 2020, tricolorii nu au reușit să treacă de grupe, iar la celelalte ediții nu s-au calificat.

România s-a calificat prima în optimile EURO 2024

România a realizat o adevărată minune prin calificarea pe primul loc în optimile de finală ale EURO 2024. Remiza cu Slovacia, în care Răzvan Marin a marcat dintr-un penalty obținut de Ianis Hagi, a fost suficientă pentru a asigura această performanță. Clasamentul final al grupei a fost următorul:

România (4 puncte, golaveraj 4-3);

Belgia (4 puncte, golaveraj 2-1);

Slovacia (4 puncte, golaveraj 3-3);

Ucraina (4 puncte, golaveraj 2-4).

Cronologia meciului a fost plină de emoții și momente tensionate. Meciul a început cu un atac agresiv al slovacilor, însă Niță a reușit câteva intervenții esențiale. În minutul 24, Slovacia a deschis scorul prin Duda, care a marcat cu o lovitură de cap. România a ripostat, iar în minutul 36, Răzvan Marin a transformat un penalty acordat după consultarea VAR-ului.

Citește și: Cât costă biletele la EURO 2024. Cel mai ieftin pornește de la 30 de euro. Unde va juca naționala României cele trei partide din grupe

În a doua repriză, Slovacia a continuat să atace, dar Niță a fost din nou la înălțime, intervenind salvator în mai multe rânduri. De asemenea, România a avut câteva ocazii notabile prin Denis Drăguș și Răzvan Marin, dar nu a reușit să mai înscrie.

Pe finalul meciului, schimbările făcute de selecționerul Edi Iordănescu, inclusiv introducerea lui Dennis Man și George Pușcaș, au adus un suflu nou echipei, contribuind la menținerea rezultatului de egalitate, crucial pentru calificare.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Care a fost componența echipelor la meciul România-Slovacia

La fluierul final, România s-a calificat în optimile de finală, spre bucuria fanilor și a echipei.

Performanța echipei naționale de la EURO 2024 rămâne un moment memorabil în istoria fotbalului românesc, subliniind talentul și determinarea tricolorilor.

Echipele de start au fost:

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin – Ianis Hagi, R. Marin, Stanciu, Florinel Coman – Drăguș

Rezerve: Moldovan, Târnovanu – Rus, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Pușcaș, Mihăilă, Olaru, Man, Mogoș, Sorescu, Racovițan, Bîrligea, Șut

Selecționer: Edi Iordănescu

Citește și: Care sunt posibilele adversare ale României în optimile EURO 2024: „Generația de Suflet” are nevoie de o victorie cu Slovacia pentru cel mai ușor traseu

Slovacia: Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Strelec, Haraslin

Rezerve: Rodak, Ravas – Obert, Rigo, Gyomber, Suslov, Bozenik, Tupta, Benes, Hrosovsky, De Marco, Duris, Bero, Sauer, Kosa

Selecționer: Francesco Calzona.

În aceste momente, românii s-au strâns în Piața Universității, din București, într-un număr foarte mare, pentru a sărbători calificarea istorică a Echipei naționale de fotbal a României în optimi.