Romania e in stare de alerta. 12 romani au murit din cauza gripei in ultima saptamana si peste 90 de mii au infectii respiratorii acute

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 04:39

Ne-am bucurat degeaba, de caldura din iarna aceasta. Efectele ei pot fi, devastatoare, pentru organismul fara aparare.

Nu va bucurati ca-n plina iarna avem temperaturi de primavara tarzie. Efectele se vad de la o zi la alta si sunt devastatoare.
Trecerea brusca de la rece la cald, cu diferente si de 18 grade de la o zi la alta, ne da peste cap organismul. Ba iesim in tricouri, ba ne punem pe noi tot sifonierul.

Poate caldura din februarie ne face sa ne simtim bine, dar, in realitate, ne este cel mai mare dusman.


Asadar, vremea buna nu umple doar parcurile, ci si spitalele! Cei mai expusi imbolnavirilor ne sunt copiii, batranii si cei cu sistem imunitar slabit! Complicatiile pot fi mortale.

Luati exemplul temutei E-coli. La temperaturi de peste cinci grade se inmulteste in voie. Asemeni ei se comporta toate virusurile si bacteriile.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nu

mai e cazul sa va spunem ca igiena salveaza vieti. Si ne referim aici la banala combinatie de apa cu sapun, care merge mana-n mana cu bunele maniere. Daca sunteti bolnav, cand tusiti sau stranutati puneti mana la gura, iar apoi spalati-va temeinic. Pentru ca stropii de saliva contaminata se imprastie cu o viteza uluitoare, pe o distanta de sase metri! Un singur om poate infecta alti opt, cu un singur stranut.
Cei mai expusi suntem in mijloacele de transport comun. Tocmai de aceea, medicii ne recomanda „evitarea spatiilor aglomerate, a manifestarilor in spatii inchise, mai ales de catre pacientii care sufera de afectiuni cronice.”

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.