România este cuprinsă de incendii din cauza căldurii! Au fost mistuite de flăcări mai multe județe din România, printre care Tulcea, Satu Mare, Dolj, Bihor și Botoșani

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 22 apr 2023, 07:00

România este profund afectată din cauza creșterilor exagerate de temperaturi. Zilnic sunt raportate peste 100 de incendii la 112.

Un nou incendiu devastator a avut loc în Tulcea, acolo unde porțiuni uriașe au fost cuprinse de flăcări după ce s-a tras cu muniție de război în poligonul din Babadac.

Incendiu în Tulcea, provocat de muniția de război folosită în poligonul din Babadac

Pe pășunea din Sălcioara, Tulcea, un incendiu s-a extins între localitățile Babadac și Jurilovca.

Flăcările au fost atât de mari încât pompierii nu au reușit să stingă întreaga porțiune. O fermă a fost cuprinsă de flăcări după ce s-a tras cu muniție de război într-un poligon militar din Babadac. Alte zone au ars, de asemenea, din cauza focurilor nesupravegheate.

Citeste si: Incendiu de proporții la un tren plin cu călători. Locomotiva a luat foc în mers- O persoană, rănită

„Am mers prin pădure să vedem dacă nu s-a extins focul, și chiar atunci când am filmat am văzut că este un pic de foc acolo dar am reușit să-l stingem”, a spus un localnic, care a încercat să oprească extinderea flăcărilor, pentru Știrile Kanal D.

Incendiu în Satu Mare, Dolj și Bistrița-Năsăud. Peste 150 de hectare au luat foc

În Satu Mare, o groapă de gunoi a luat foc. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, flăcările s-au extins până la pădurea din apropiere. Localnicii, speriați de un dezastru înflăcărat, au intervenit încercând să limiteze proporțiile dezastrului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Un tren a luat foc în mers, în Hunedoara- Pompierii au intervenit de urgență

Lucrurile au stat mai grav în Bistrița-Năsăud, în Parcul Național „Munții Rodnei”, acolo unde au fost cuprinse de flăcări trei hectare de pădure protejată. La locul incidentului au intervenit 45 de pompieri și militari, care au reușit să stingă focul abia după miezul nopții.

În Dolj, de asemenea, au fost făcute scrum 150 de hectare, dar și vegetație uscată și numeroși puieți de stejar.

Incendiu în Bihor și Botoșani. O fermă și trei sate au fost cuprinse de flăcări

În trei sate din Bihor, 100 de hectare de vegetație au fost făcute praf din cauza flăcărilor. După intervenția pompierilor, s-a constatat că bilanțul hectarelor arse este de 300 la număr.

Flăcările nu iartă nici orașul Botoșani. O fermă a fost cuprinsă de flăcări din cauza soarelui și a flăcărilor nesupravegheate, cauza cea mai comună a incendiilor.

În ultimele zile, pompierii au avut 393 de intervenții la nivel național. Peste 1.500 de hectare de vegetație și 43 de hectare de pădure au ars anul acesta, de șapte ori mai mult față de anul trecut.