Romania este RAIUL apelor vindecatoare! Cu toate acestea, statiunile se duc pe apa sambetei VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:22

Renumita candva pentru statiunile de tratatment si izvoarele minerale, Romania traieste acum numai din amintiri.

Turistii au fugit mancand pamantul in conditiile in care peste 50% dintre bazele de recuperare au intrat in paragina. Perla Banatului, de pilda, si-a pierdut demult stralucirea.

 

Pereti mancati de igrasie, tevi ruginite si un acoperis care sta sa cada. Odinioara cel mai cautat centru de tratament din vestul tarii, statiunea Buzias pare astazi bantuita de fantome. Demult apuse sunt vremurile cand imparati, regine si lideri cu sange albastru se scaldau in apele facatoare de minuni.

 

Declinul a inceput in 1998. Timp de aproape zece ani statiunea a fost lasata sa moara incet, dar sigur. Din cele sapte izvoare minerale, doar doua mai sunt functionale astazi.

 

Si reprezentantii Patronatului Apelor Minerale trag un semnal de alarma. Specialistii spun ca desi Romania are resurse importante de ape minerale naturale, in timp acestea vor fi poluate.

 

Apele minerale de la Buzias au o compozitie bogata in dioxid de carbon, calciu si fier.

Izvoarele tamaduitoare sunt renumite pentru tratarea bolilor cardio-vasculare, ale sistemului nervos, renale, digestive si ginecologice.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Putini mai sunt turistii care vin in zona sa isi vindece bolile.

In timpul verii, in plin sezon, maximum o mie de oameni fac tratament.

 

Daca va redeveni vreodata Buziasul perla de odinioara ramane de vazut. Cert este ca romanii din vestul tarii se recreeaza in Ungaria, tara care nu beneficiaza de bogatiile naturale ale noastre, dar cu siguranta are manageri mult mai buni.

 

Statisticile Ministerului Turismului din tara vecina arata ca banatenii cheltuiesc, in fiecare an, in statiunile balneare maghiare aproximativ 250 milioane de euro.

 

Ingrijorati de lipsa de interes fata de aceste resurse naturale, Patronatul Apelor Minerale Arpim a editat si ghidul apelor minerale naturale, o brosura care ne invata, printre altele, si care este apa minerala naturala, fie ea carbogazoasa sau plata, care ni se potiveste si care ne ajuta din punct de vedere al sanatatii.