România înregistrează cele mai mari creșteri de prețuri din ultimii 10 ani: ”Ne-a adus la sapă de lemn”

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 08 feb 2022, 11:20

România înregistrează cele mai mari creșteri de prețuri din ultimii 10 ani: ”Ne-a adus la sapă de lemn”

Sursa: Captură KANAL D

Românii strâmtorați de prețurile uriașe la alimente și facturi își duc cu greu traiul de pe o zi pe alta. Ne confruntăm cu cele mai mari prețuri din ultimii 10 ani.

Specialiștii demostrează că românii au ajuns să cumpere cele mai scumpe alimente din ultimii 10 ani și plătesc facturi de trei ori mai mari, în timp ce salariile și pensiile au rămas tot mici.

Românii plătesc cele mai mari prețuri din ultimii 10 ani

Anul 2022 a venit cu un val de scumpiri usturătoare pentru români, în special pentru cei de rând care au salarii mici și caută soluții pentru a ieși din criză.

Unii și-au laut al doilea job, în timp ce alții sunt constrânși să renunțe la mâncare și să reducă consumul, asta doar ca să aibă  cu ce să plătească anul acesta factura la energie și gaze.

”Astea sunt vremurile pe care le trăim, pandemia asta ne-a adus la sapă de lemn, pur și simplu”, a declarat o femeie.

Oamenii din România nu se mai tem de virus, cât se tem de prețurile care cresc peste noapte. Scumpirile i-au adus pe români ”la sapă de lemn” și sunt nevoiți să reducă semnificativ cheltuielile. 

”Ne așteptăm de pe o zi pe alta, ne culcăm și mâine când ne trezim ne așteptăm să fie alte prețuri...Ne e teamă de prețuri, de scumpiri decât de virus.

De virus ne mai protejăm, ne vaccinăm, ne punem masca, dar în cazul scumpirilor nu mai avem ce face.”, a mai spus o alătă femeie afectată de scumpirile pe care anul 2022 le-a adus.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 Adrian Negrescu, analist economic,  avertizează că scumpirile vor continua în următoarele luni și trebuie să ne așteptăm la facturi mai mari la energie și la gaze.

Citeste si: Cât costă rovinieta în 2022 și ce pățesc șoferii care circulă fără aceasta pe drumurile naționale

”Scumpirile vor continua în următoarele luni, să ne așteptăm la facturi mai mari la energie, la gaze, la întreținere, să ne așteptăm să plătim mai mult pentru carburanți, să ne așteptăm să plătim mai mult pentru servicii, pentru toate serviciile și produsele pe care le cumpărm din magazine.

Viața noastră va fi, din păcate, mai scumpă în 2022 cu 30% până la 40%”, avertizează analistul economic.

Potrivit specialiștilor, vârful scumpirilor va fi atins în perioada Paștelui, atunci când prețurile vor înregistra o creștere substanțială.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania!”, saraci pe un munte de aur