Romania, lovita de inundatii! COD PORTOCALIU pe Dunare, incepand de sambata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:59

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pe Dunare, intre Portile de Fier si Zimnicea, valabila de sambata, de la ora 6.00, iar pe bratele fluviului, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea a fost mentinut codul galben.

Codul portocaliu de inundatii care se instituie de sambata dimineata pana in 12 aprilie, intre Sucursala Hidrocentrale (SHEN) Portile de Fier si Zimnicea, va afecta judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman, potrivit avertizarii emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Codul galben este valabil de vineri, ora 15.00 si pana in 12 aprilie, la ora 18.00, pe tot sectorul romanesc al Dunarii, in aval de SHEN Portile de Fier (sector indiguit aval Gruia) si pe bratele Dunarii, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea.


Hidrologii au atentionat ca in perioada avertizarii vor fi inregistrate cresteri de debite si niveluri, fiind posibile depasiri ale cotelor de aparare.

Daniela Radulescu, director la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, declara ca debitul Dunarii a atins joi 10.200 metri cubi pe secunda, dar ca este posibil sa creasca, fiind de asteptat ca Dunarea sa atinga la intrarea in tara un debit de 12.000
de metri cubi pe secunda. Valoarea medie multianuala a lunii aprilie este de 7.900 metri cubi pe secunda.

Sursa: Mediafax

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.