România - Norvegia: Pariorii au analizat meciul decisiv pentru Tricolori

Author: B.M.
Actualizat: 29 ian 2021, 10:08

Naționala de fotbal a României joacă un meci decisiv pentru calificarea la Euro 2020 împotriva reprezentativei similare a Norvegiei, pe 15 octombrie, de la ora 21:45.

Tricolorii sunt pe locul 3 în grupa preliminară F și doar victoria îi menține în cursa pentru un loc la turneul final.

Este important de spus că partida de pe Arena Națională se va disputa „cu porțile închise”, dar UEFA a permis intrarea gratuită a copiilor. Potrivit FRF, vor fi aproximativ 30.000 de copii la meci, plus 3.000 de însoțitori adulți.

În ultimul meci, „tricolorii” au învins în Insulele Feroe cu 3-0 (goluri Pușcaș, Mitriță și Keșeru), dar prestația până în minutul deschiderii scorului (74) a fost dezamăgitoare. De partea cealaltă, Norvegia a scos un rezultat foarte bun cu Spania (1-1), pe teren propriu. Ibericii au deschis scorul imediat după pauză, iar scandinavii au egalat în prelungiri, din penalty. România are un avans de trei puncte în fața Norvegiei, însă adversara de marți mai are de jucat cu Insulele Feroe și cu Malta, deci se poate spune că are asigurate cele șase puncte.

Au mai avut loc două confruntări directe la București. În 1981 s-a impus România (1-0), iar în 2002 a câștigat Norvegia.

Programul meciurilor care mai sunt de jucat din preliminariile Euro 2020:

15 octombrie: Suedia - Spania, ROMÂNIA - Norvegia, Feroe - Malta;

15 noiembrie: Norvegia - Feroe, Spania - Malta, ROMÂNIA - Suedia;

18 noiembrie: Suedia - Feroe, Spania - ROMÂNIA, Malta - Norvegia.

S-a accidentat Vlad Chiricheș

Cosmin Contra l-a pierdut pe Vlad Chiricheș, accidentat în timpul meciului cu Insulele Feroe. Au fost convocați de urgență alți doi fundași centrali: Iul. Cristea (FCSB) și Burcă (CFR Cluj). Cum și Dragoș Grigore are ceva probleme medicale, care l-au împiedicat să evolueze împotriva feroezilor, cuplul de fundași centrali ar putea fi format din Nedelcearu și Iulian Cristea.

Mijlocași centrali ar putea fi Răzvan Marin și Paul Anton, iar linia mijlocașilor ofensivi poate fi alcătuită din Hagi, Stanciu și Mitriță. Pentru atac, Contra trebuie să decidă între Pușcaș și Florin Andone, Keșeru având și el o accidentare ușoară după ultimul meci. Favorit este Pușcaș.

Fără Haaland, dar cu Odegaard

Norvegia nu poate conta pe cel mai în formă atacant, Erling Haaland (Salzburg), golgheter în Liga Campionilor. De asemenea, lipsesc Ruben Gabrielsen (fundaș), Andre Hansen (portar) și Mohamed Elyounoussi (mijlocaș). Nu va lipsi, însă, Odegaard (atacant), jucătorul lui Real Madrid.

Contra Spaniei, Norvegia a jucat într-un sistem 4-4-2 pe care cel mai probabil îl va folosi și la București, avându-i în avanposturi pe Joshua King și Odegaard.

Echipă probabilă România: Tătărușanu – Benzar, Iul. Cristea, Nedelcearu, Bancu – R. Marin, Anton – Hagi, Stanciu, Mitriță – Pușcaș

Echipă probabilă Norvegia: Jarstein - Elabdellaoui, Nordveit, Ajer, Aleesami - Johansen, Berge, Henriksen, Selnaes - King, Odegaard

„Avem probleme în fața echipelor cu apărări supraaglomerate. Felicit băieții pentru jocul prestat pe acest teren foarte greu. Nu ne-a fost ușor, acum ne rămâne să ne pregătim pentru meciul de marți”, a spus selecționerul Cosmin Contra, după victoria cu Insulele Feroe.

Norvegia nu are apărare supraaglomerată, dar tot vor fi probleme, pentru că, spre deosebire de Feroe, are un atac foarte bun. Iar defensiva României nu arată deloc bine. Este greu de spus dacă va fi 1, X sau 2, dar se pot câștiga bani la pariuri sportive mizând că vor înscrie ambele echipe. Este cota 2.00 pentru un asemenea pariu, adică, în caz de câștig, vă dublați banii.

Așa cum am spus, defensiva tricoloră nu arată bine. Nedelcearu a fost foarte nesigur în meciul precedent, merita să fie eliminat după un fault comis în postură de ultim apărător. El nu are relații de joc cu celălalt fundaș central, fie Iulian Cristea, fie Burcă. La rândul său, Bancu face multe greșeli pe faza de apărare. În același timp, „tricolorii” au marcat în toate meciurile jucate în preliminarii până acum. De aceea, sunt șanse mari ca pariul propus să fie câștigător.

Și mai mare șanse le are un pariu pe „gol marcat România”, la o cotă de 1.36.

Ambele echipe au în componență executanți buni de lovituri libera. Poate că ar fi de luat în considerare și o miză mică pe selecția „primul gol este înscris din lovitură liberă”, cu o cotă de 11.00!

 

Taguri: