România revine la scenariul galben de COVID-19. Care sunt primele localități vizate

Autor: Lavinia Medrea

România revine la scenariul galben de COVID-19. Care sunt primele orașe vizate

Sursa: PixaBay

Mai multe localități din România au intrat în scenariul galben, după ce infectările cu COVID-19 au crescut, din nou, într-un ritm alarmant.

Cu toate că nu mai există restricții anti-COVID-19, în Ploiești și în alte localități a fost pornit scenariul galben, din cauza creșterii cazurilor de COVID-19. Autoritățile recomandă oamenilor să se protejeze ca în vremurile deja cunoscute, iar spitalele refac stocurile de medicamente, care vor fi necesare pacienților infectați.

Localitățile care se află în scenariul galben

În ultima săptămână, cazurile de COVID-19 s-a dublat în mai multe județe din România, motiv pentru care cinci localități din Prahova, dar și Ploiești, au intrat în scenariul galben.

În acest moment, la nivelul municipiului Ploiești avem o rată a incidenței de 1,61 la mia de locuitori, deci putem, spune că suntem în scenariul galben”, a declarat Adela Bodea, director DSP Prahova.

Citeste si: Numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat în ultima săptămâna! „Trebuie să fim prudenți” Ce avertisment a lansat medicul Adrian Marinescu, astăzi la Dimineața cu noi, 13 iulie 2022. Iată ce recomandări a făcut directorul medical al Institutului Matei Balș!

Cu toate că nu mai sunt valabile restricțiile anti-COVID-19, autoritățile recomandă tuturor cetățenilor români să respecte măsurile de protecție, deja bine cunoscute.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Pentru binele nostru, al tuturor şi al lor, ar fi bine ca la nivel de recomandare să se poarte masca, în spaţiile aglomerate, în autobuze în marketuri”, a mai declarat directorul DSP Prahova.  

În Ploiești a fost instalat un steag care arată în ce scenariu se află localitatea

În faţa primăriei din Ploieşti a fost ridicat un steag care, prin culoarea lui schimbătoare, ne pune la curent cu scenariul în care se află localitatea. 

Prin urmare, vom schimba steagul verde de atenţionare pe care îl avem în faţa primăriei cu cel galben. Pentru a fi în conformitate cu rata de incidență, iar ploieştenii să fie pregătiţi într-un fel”, a declarat Alina Istrătescu, purtător de cuvânt al Primăriei Ploiești.

Citeste si: Alexandru Rafia anunță o creștere săptămânală a infectărilor cu COVID-19. Ministrul Sănătății a spus când se va încheia valul șase

„Ne aşteptăm la ce e mai rău, la mai bine în niciun caz. 

Acum, pentru că nu mai suntem în stare de alertă, nu mai pot impune restricții practic, şi ar trebui. Adică, nu ca să ne ţină în casă. Dar să purtăm în maşină (n.r.: masca de protecție) , au declarat câțiva cetățeni.

 

Taguri: