Ciorba românească se află în topul celor mai apreciate ciorbe din lume : Care dintre aceste delicii se află între primele patru locuri

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 18 nov 2023, 13:07

România strălucește prin renumitele sale ciorbe, în clasamentul ciorbelor la nivel mondial.

Sursa: pexels.com

România a ajuns în topul celor mai apreciate ciorbe din lume.

În lumea gastronomiei, România strălucește prin renumitele sale ciorbe, aducându-și contribuția distinctivă la universul culinar mondial. Cu nu mai puțin de cinci ciorbe clasate în primele 50 la nivel global, țara noastră demonstrează că arta preparării acestui deliciu tradițional atinge cote remarcabile. De la ciorba rădăuțeană la celelalte delicii culinare, fiecare lingură dezvăluie pasiunea și autenticitatea bucătăriei românești. Iată ce poziție ocupă țara noastră:

România în fruntea clasamentului mondial a ciorbelor

Deși poate că România nu se află mereu în fruntea clasamentelor mondiale, există un domeniu în care țara noastră se remarcă cu adevărat și anume în arta preparării ciorbelor. Cunoscuți pentru iubirea lor deosebită față de acest fel de mâncare reconfortant, românii au adus ciorba la rang de tradiție și artă culinară. În ultimul top gastronomic realizat de Taseatals, România impresionează cu nu mai puțin de cinci ciorbe care se regăsesc în primele 50 la nivel mondial.

Ciorba, pentru mulți români, nu este doar o simplă mâncare, ci o experiență culinară autentică. Este un preparat care combină gustul intens al legumelor proaspete, a cărnii bine alese și a condimentelor cu arome unice. Mai mult decât o simplă gustare, ciorba este considerată aproape obligatorie la prânz, iar tradițiile locale și rețetele de familie dau naștere unor varietăți de ciorbe care au ajuns să fie apreciate la nivel mondial.

Top 5 ciorbe românești în clasamentele mondiale

 

- Ciorba Rădăuțeană (Locul 4): Această ciorbă, creată de o gospodină din Moldova pentru soțul ei, s-a clasat pe locul 4 în topul mondial al celor mai bune ciorbe. Cu ingrediente locale și o rețetă autentică, ciorba rădăuțeană a captat inimile gastronomilor din întreaga lume.

- Supa de Pui cu Tăieței (Locul 13): O variantă reconfortantă și plină de savoare a ciorbei, supa de pui cu tăieței a ocupat locul 13 în clasamentul mondial.

Combinând aroma bogată a puiului cu textura delicată a tăiețeilor, această ciorbă a devenit un adevărat deliciu pentru iubitorii de gastronomie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- Ciorba de Perișoare (Locul 19): Plină de gust și cu bile de carne pregătite cu migală, ciorba de perișoare s-a clasat pe locul 19 în topul mondial. Această reinterpretare a clasicului preparat românesc demonstrează că tradiția și inovația pot coexista în bucătăria românească.

Citește și: Cea mai simplă rețetă de plăcintă de dovleac. Gustul toamnei nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor

- Ciorba de Văcuță (Locul 21): Cu o bază bogată de carne de vită și legume proaspete, ciorba de văcuță a captivat gusturile internaționale, ocupând onorabilul loc 21 în clasamentul mondial. Gustul său robust și textura bogată au făcut-o remarcabilă.

- Ciorba de Pui Tradițională (Locul 35): Clasându-se pe locul 35, ciorba de pui tradițională reprezintă esența bucatelor românești. Cu legume colorate și carne de pui fragedă, această ciorbă păstrează autenticitatea gustului tradițional românesc.

- Borș de Miel (Locul 43): Ultima dar nu cea din urmă în topul mondial, borșul de miel s-a poziționat pe locul 43. Cu influențe alese din bucătăria românească, această ciorbă aduce în prim-plan aromele specifice mielului și prospețimii borșului.

Citește și: Cum poți utiliza fructele uscate în preparate și băuturi senzaționale?

 

Astfel, ciorba, în variantele sale diverse și delicioase, devine un ambasador culinar al României în lume. Clasările impresionante în topurile mondiale confirmă că arta preparării ciorbelor este una de înaltă calitate în țara noastră. Așadar, fie că suntem în căutarea confortului, fie că dorim să explorăm arome autentice, ciorba românească reprezintă cu mândrie un deliciu universal.