România se află pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. Au fost raportate zilnic peste 300 de decese, în ultima săptămână

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 16 oct 2021, 17:14

România se află pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. Au fost raportate peste 300 de decese zilnice în ultima săptămână

Sursa: PixaBay

România se află pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. În ultima săptămână, Grupul de Comunicare Strategică a înregistrat o medie de 16,6 decese la un milion de locuitori în România.

România se află pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. În ultima săptămână, Grupul de Comunicare Strategică a înregistrat o medie de 16,6 decese la un milion de locuitori în România.

România se află pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. Au fost raportate peste 300 de decese zilnice în ultima săptămână

România se află pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de virusul COVID-19, urmată de Bulgaria, cu o medie de 12,37 decese.

Nici Lituania nu are parte de o situație fericită, având o medie de 10,14 decese.

În ultimele 7 zile, în România s-au înregistrat zilnic peste 300 de decese. Numărul pacienților infectați cu COVID-19 a urcat de la 2.520, pe 10 septembrie, la 15.828, pe 15 octombrie, potrivit unei analize efectuate de autorități.

De la debutul pandemiei și până azi, un procent de 85,7% de decese s-au înregistrat la persoane cu vârste de peste 60 de ani, iar 94,1% dintre decese aveau și alte probleme de sănătate.

Citeste si: STUDIU Câți români sunt dispuși să se vaccineze împotriva Covid-19. Procentajul este descurajator

Diferit de săptămâna 2-7 octombrie, când erau 8.804 de pacienţi infectați internați la UPU în toată ţara, dintre care 5.241 confirmaţi pozitiv cu COVID-19, în săptămâna 8-14 octombrie au fost înregistrate 11.654 cazuri, din care 3.852 suspecţi de COVID-19 şi 7.802 confirmaţi pozitiv.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Beatrice Mahler: „Momentul este extrem de dificil. Mobilizarea este generală. Această boală este destul de vicleană şi păcăleşte”

Dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a explicat vineri că hotărârea de a refuza propunerea de carantinare a Capitalei ar putea însemna  „o direcţie posibilă favorabilă a evoluţiei”.

„În acest moment, în spitalul Marius Nasta lucrurile nu sunt bune deloc.

Avem foarte mulţi pacienţi care necesită internare. Avem un număr suplimentar de paturi, pacienţi cu forme extrem de severe. Toate aceste lucruri ne duc la un efort extrem de mare, în condiţiile în care ştim că cea mai mare problemă a spitalelor şi a Institutului Marius Nasta este deficitul de personal pe zona COVID.

Citeste si: Propunerea pentru carantinarea zonală în București- Ilfov a fost respinsă. Raed Arafat: „Am cerut în schimb CNSU și premierului să fie întărit controlul pentru toate măsurile deja existente”

Avem un număr foarte mare de pacienţi. Avem între 25 şi 30 de pacienţi în fiecare noapte peste numărul de paturi avizat. Avem între 80 şi 100 de pacienţi care vin la evaluare în fiecare zi şi în acest moment sunt trimişi acasă cu tratament antiviral, din fericire.

Situaţia este extrem de dificil de manageriat. Avem momente în care sunt pacienţi cu necesitate de oxigen şi pentru care nu avem paturi”, a explicat dr.

Mahler.