România se află pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. În ultima săptămână, Grupul de Comunicare Strategică a înregistrat o medie de 16,6 decese la un milion de locuitori în România.
România se află pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. Au fost raportate peste 300 de decese zilnice în ultima săptămână
România se află pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de virusul COVID-19, urmată de Bulgaria, cu o medie de 12,37 decese.
În ultimele 7 zile, în România s-au înregistrat zilnic peste 300 de decese. Numărul pacienților infectați cu COVID-19 a urcat de la 2.520, pe 10 septembrie, la 15.828, pe 15 octombrie, potrivit unei analize efectuate de autorități.
De la debutul pandemiei și până azi, un procent de 85,7% de decese s-au înregistrat la persoane cu vârste de peste 60 de ani, iar 94,1% dintre decese aveau și alte probleme de sănătate.
Citeste si: STUDIU Câți români sunt dispuși să se vaccineze împotriva Covid-19. Procentajul este descurajator
Diferit de săptămâna 2-7 octombrie, când erau 8.804 de pacienţi infectați internați la UPU în toată ţara, dintre care 5.241 confirmaţi pozitiv cu COVID-19, în săptămâna 8-14 octombrie au fost înregistrate 11.654 cazuri, din care 3.852 suspecţi de COVID-19 şi 7.802 confirmaţi pozitiv.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Beatrice Mahler: „Momentul este extrem de dificil. Mobilizarea este generală. Această boală este destul de vicleană şi păcăleşte”
Dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a explicat vineri că hotărârea de a refuza propunerea de carantinare a Capitalei ar putea însemna „o direcţie posibilă favorabilă a evoluţiei”.
„În acest moment, în spitalul Marius Nasta lucrurile nu sunt bune deloc. Avem foarte mulţi pacienţi care necesită internare. Avem un număr suplimentar de paturi, pacienţi cu forme extrem de severe. Toate aceste lucruri ne duc la un efort extrem de mare, în condiţiile în care ştim că cea mai mare problemă a spitalelor şi a Institutului Marius Nasta este deficitul de personal pe zona COVID.
Avem un număr foarte mare de pacienţi. Avem între 25 şi 30 de pacienţi în fiecare noapte peste numărul de paturi avizat. Avem între 80 şi 100 de pacienţi care vin la evaluare în fiecare zi şi în acest moment sunt trimişi acasă cu tratament antiviral, din fericire.
Situaţia este extrem de dificil de manageriat. Avem momente în care sunt pacienţi cu necesitate de oxigen şi pentru care nu avem paturi”, a explicat dr. Mahler.