România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră se dispută partida „Generației de Suflet” din optimile EURO 2024

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 02 iul 2024, 17:53

România va întâlni Olanda în optimile EURO 2024, astăzi, de la ora 19:00

Sursa: Instagram / Echipa națională a României

Naționala României va întâlni astăzi selecționata Țărilor de Jos, în optimile Campionatului European de fotbal, într-un meci crucial ce va avea loc la München.

Naționala României va juca marți, de la ora 19.00, împotriva Țărilor de Jos, în optimile Campionatului European de fotbal EURO 2024, pe stadionul din München.

Meciul este considerat un test de foc pentru „tricolori”, care se confruntă cu o echipă olandeză bine pregătită și antrenată de Ronald Koeman.

„Generația de Suflet” se pregătește să scrie istorie

România a terminat pe primul loc în grupa E, după un parcurs rezonabil.

„Tricolorii” au debutat cu o victorie categorică, 3-0 împotriva Ucrainei, dar au suferit o înfrângere dureroasă, 0-2, în fața Belgiei. În ultimul meci al grupei, România a reușit un egal 1-1 cu Slovacia, un rezultat care a permis ambelor echipe să avanseze în faza optimilor de finală, eliminând Ucraina din competiție.

Echipa României va trebui să joace fără Nicușor Bancu, care este suspendat din cauza acumulării de cartonașe galbene.

Absența acestuia reprezintă o pierdere semnificativă pentru apărarea României.

Țările de Jos, clasate pe locul 3 în grupa D, sunt considerate favoritele acestei confruntări. Sub conducerea experimentatului Ronald Koeman, olandezii ocupă locul 7 în clasamentul FIFA și au o istorie favorabilă împotriva României, câștigând nouă din cele 13 întâlniri directe, dintre care ultimele patru la o diferență de cel puțin două goluri.

Edward Iordănescu: „Trebuie să fim aproape de perfecțiune”

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a subliniat importanța perfecțiunii și determinării în acest meci crucial.

„Va trebui să fim aproape de perfecțiune mâine pentru a avea un rezultat bun”, a declarat Iordănescu în conferința de presă de luni. El a accentuat necesitatea unei pregătiri fizice și mentale solide și a încredințat că echipa poate să depășească acest obstacol dificil.

Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Zwayer, ajutat de Stefan Lupp și Marco Achmüller, în timp ce rezervă va fi Daniel Siebert.

În camera VAR vor fi prezenți Bastian Dankert, Christian Dingert și francezul Jérôme Brisard. Acesta va fi al doilea meci al României jucat la München, după victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei, în prima etapă a grupei E.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Cât a ajuns să coste o porție de mici la terasa Obor. Prețurile s-au mărit considerabil, dar clienții tot stau la cozi uriașe

Citește și: Metoda sigură prin care îți dai seama dacă pepenele este dulce și proaspăt cules. La ce trebuie să fii atent înainte să îl cumperi

Lotul României la EURO 2024

Pentru acest turneu, selecționerul Edi Iordănescu a convocat următorii jucători:

Portari: Florin Niță (Gaziantep), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Ștefan Târnovanu (FCSB);

Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Tottenham), Bogdan Racovițan (Rakow), Adrian Rus (Pafos), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova);

Mijlocași: Deian Sorescu (Gaziantep), Marius Marin (Pisa), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Răzvan Marin (Empoli), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Șut (FCSB), Darius Olaru (FCSB), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), Ianis Hagi (Deportivo Alaves), Florinel Coman (FCSB);

Atacanți: Denis Drăguș (Gaziantep), George Pușcaș (Bari), Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Meciul de astăzi reprezintă o oportunitate istorică pentru naționala României de a avansa în fazele superioare ale EURO 2024. Cu o strategie bine pusă la punct și o determinare de nezdruncinat, „tricolorii” speră să scrie istorie și să ofere o surpriză fanilor lor.