România și-a anunțat lotul preliminar pentru EURO 2024 prin vocea selecționerului Edward Iordănescu: Trei mari surprize

Autor: Andrei Costanda

Edward Iordănescu a anunțat lotul preliminar pentru participarea la EURO 2024.

Sursa: Profimedia

Selecționerul Edward Iordănescu a dezvăluit lista preliminară de 28 de jucători pentru Campionatul European, incluzând câteva convocări neașteptate.

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale de fotbal a României, a făcut public lotul preliminar pentru Euro 2024, cuprinzând 28 de jucători. Lista va fi redusă la 26 de fotbaliști pentru turneul final din Germania. Înainte de debutul la Euro, România va juca două meciuri amicale împotriva Bulgariei pe 4 iunie și Liechtensteinului pe 7 iunie. Printre numele surprinzătoare se află Răzvan Sava, Constantin Grameni și Daniel Bîrligea.

Absențe importante în lotul României

Iordănescu și-a exprimat încrederea în echipă și a subliniat că disciplina, spiritul de luptă și coeziunea au fost esențiale în atingerea obiectivului calificării. În premieră, Grameni și Sava au primit convocări, iar absențele notabile îi includ pe Alex Mitriță, Louis Munteanu și Vlad Chiricheș.

În categoria portarilor, Florin Niță (Gaziantep, Turcia), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid, Spania), Ștefan Târnovanu (FCSB) și Răzvan Sava (CFR Cluj) au fost selectați.

La fundași, Andrei Rațiu (Rayo Vallecano, Spania), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Tottenham, Anglia), Bogdan Racovițan (Rakow, Polonia), Adrian Rus (Pafos, Cipru), Ionuț Nedelcearu (Palermo, Italia), Andrei Burcă (Al-Okhdood, Arabia Saudită) și Nicușor Bancu (Universitatea Craiova) completează lista.

Lista mijlocașilor include pe Deian Sorescu (Gaziantep, Turcia), Marius Marin (Pisa, Italia), Alexandru Cicâldău (Konyaspor, Turcia), Răzvan Marin (Empoli, Italia), Nicolae Stanciu (Damac, Arabia Saudită), Adrian Șut (FCSB), Darius Olaru (FCSB), Constantin Grameni (Farul Constanța), Dennis Man (Parma, Italia), Valentin Mihăilă (Parma, Italia), Ianis Hagi (Deportivo Alaves, Spania) și Florinel Coman (FCSB).

În compartimentul ofensiv, Denis Drăguș (Gaziantep, Turcia), George Pușcaș (Bari, Italia), Denis Alibec (Muaither, Qatar) și Daniel Bîrligea (CFR Cluj) sunt cei care vor lupta pentru a marca goluri pentru România.

Citește și: Sorana Cîrstea răspunde contestațiilor: Motivul real pentru care s-a mutat în Dubai și relația sa cu România

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce s-a întâmplat pe străzile din Grecia după ce Olympiacos a câștigat Conference League?

 

Programul meciurilor României la EURO 2024

România a convocat 4 portari, 8 fundași, 12 mijlocași și 4 atacanți. Dintre cei 28 de jucători, 19 evoluează în campionate din străinătate, cu șase jucători în Italia, patru în Turcia, trei în Spania, doi în Arabia Saudită și câte unul în Anglia, Polonia, Cipru și Qatar.

Nouă jucători activează în Superligă, dintre care FCSB contribuie cu patru jucători, fiind echipa cu cele mai multe convocări.

România va debuta pe 17 iunie, la ora 16:00, împotriva Ucrainei la Allianz Arena din Munchen. Pe 22 iunie, la ora 22:00, România va înfrunta Belgia pe Rhein Energie Stadion din Koln, iar pe 26 iunie, la ora 19:00, va juca împotriva Slovaciei pe Waldstadion din Frankfurt.

Într-un discurs adresat suporterilor, Iordănescu a subliniat importanța disciplinei, a coeziunii și a spiritului de luptă. A recunoscut că meciurile de la Euro vor fi dificile, dar a garantat că echipa va da tot ce are mai bun pe teren și va lupta până la final, cerând suporterilor să rămână alături de echipă indiferent de rezultatele obținute.

„Iar de aici pleacă și mesajul meu pentru suporterii români. Vor fi momente grele, pentru că nimic din ce merită cu adevărat nu se obține ușor. Dar stați cu nădejdea, credința și inima lângă noi! Până la final. Indiferent ce se întâmplă! Pentru că noi vom da totul pentru voi! Până la final. Indiferent ce se întâmplă!”, a fost mesajul transmis de Edi Iordănescu, selecționerul României.

 


Bianca Mândru și-a îngrijorat fanii după le-a dezvăluit că niște bărbați au intrat în casa ei, când ea era plecată. Ce s-a întâmplat, de fapt?