România stinge definitiv focul din sobele pe lemne! UE anunță decizia privind această formă de încălzire

Autor: Oana Picerea

România stinge focul din sobele pe lemne. Specialiștii sunt de părere că această formă de încălzire provoacă rănirea a aproape 2.000 de persoane în fiecare an, numărul deceselor fiind unul foarte mare. Pentru a stopa această amenințare, UE vrea să oprească oficial utilizarea sobelor.

Adio, sobe pe lemne

Un raport publicat de Coolproducts alături de Biroul European de Mediu (EEB) ar putea interzice sobele în România, dar şi în celelalte state din teritoriul UE.

Conform statisticii, peste 1.800 de persoane sunt rănite anual din cauza sobelor şi aragazelor pe bază de combustibili, numărul morţilor fiind unul extrem de mare. Astfel, Uniunea Europeană are în plan să ia măsuri pentru a scăpa cetăţenii de această ameninţare.

„Sistemele bazate pe combustibili fosili duc, de asemenea, la 900-1.800 de răni anuale cauzate de incendii. Rezultatele subliniază riscurile urgente pentru sănătatea publică și siguranță pe care le prezintă încălzirea cu combustibili fosili și biomasă în casele europene, evidențiind necesitatea unui plan clar al UE de renunțare la tehnologiile de combustie”, scrie în raport.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

Riscurile la care se expun cei care încălzesc locuinţele cu astfel de variante sunt defecţiuni ale acestora, intoxicaţii cu monoxid de carbon, dar şi incendii devastatoare. Din păcate, momentan, 83% dintre europeni depind de astfel de “tehnologii”, însă în cazul lor vor fi luate mari decizii.

Vezi AICI când s-ar produce schimbarea legată de sobele pe lemne și centralele de apartament

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.