Romania te condamna sa nu-ti indeplinesti un vis daca provii dintr-un mediu defavorizat”. Nu pierdeti povestea impresionanta a tanarului steward care a crescut in orfelinat, duminica seara, la „Asta-i Romania!”

Autor: Adelina Minulescu
Actualizat: 06 aug 2017, 10:41

A crescut la casa de copii si a ajuns insotitor de zbor. Costin e tanarul care nadajduieste ca intr-o zi visele lui vor deveni realitate.

Duminica seara, de la ora 20:00, emisiunea „Asta-i Romania!” ni-l prezinta pe Costin, un tanar in varsta de 20 de ani, care are o poveste demna de a scrie un roman. Desi in copilarie a dormit, alaturi de fratele lui, prin gari si a crescut la orfelinat, el nu s-a lasat doborat. Costin a invatat cat a putut de mult, a urmat cursuri de pilotaj, iar acum, la 20 de ani, e angajat la o companie aeriana privata.

„Diminetile mele sunt pline de soare, iar cand oamenii sunt fericiti si eu sunt fericit”, spune Costin.

Soarele a rasarit de putina vreme in viata lui si, ca sa ii intelegem povestea, ne intoarcem in trecut. Costin avea doar cativa ani cand a ajuns in orfelinat impreuna cu fratele lui mai mic. Parasita de sot, mama lui a fost nevoita sa isi lase copiii la orfelinat, asta dupa ce ajunsesera sa traiasca pe strazi.

„Tata ne-a parasit cand eram mici. Fratele meu abia se nascuse... Au fost momente grele pentru mama. Ea a incercat sa creada ca ne vom descurca si ca o sa fie mai bine, insa am ajuns in ziua in care a fost nevoita sa ia o decizie.(...) A fost un moment critic... Noi traiam deja in Gara de Nord, dupa ce a trebuit sa plecam din casa in care stateam cu chirie.

Mama mea a trebuit sa hotarasca daca ramanem pe strazi sau ne trimite la orfelinat. Cred ca a luat decizia cea mai buna, date fiind conditiile in care traiam!”, rememoreaza tanarul.

Intre o decolare si o aterizare, orfanul de ieri, stewardul de azi e gata sa ne dea o lectie de viata.„Am crescut cu fratele meu intr-un centru de plasament din sectorul 5 si tot ce imi amintesc e ca amandoi stateam intr-un colt al incaperii vazand cum <educatorii> ii bateau si ii injurau pe copii.

Eram speriat! Educatori este gresit spus, nu exista cuvantul asta, erau <gardieni de inchisoare>. Acei <educatori> erau pusi pe bataie, erau frustrati! Ne luau mancarea pe care o primeam de Craciun, atunci cand veneau donatii. Ziua respectiva era singura in care ei erau <prietenii tai>, dar vroiau doar sa iti ia lucrurile pe care le primeai.(...) Tot ce intelegeam era ca nu aveam o casa!”, povesteste Costin.

Acum, cand priveste in urma, Costin este mai determinat ca niciodata sa isi indeplineasca visul si, oricate piedici i-ar pune viata, tanarul nu se inclina in fata obstacolelor. A invatat o lectie pe care ne-o impartaseste si noua: cine nu lupta, nu castiga! Costin spera ca in cativa ani, din insotitor de zbor sa ajunga la mansa unui avion.

„Ma simt mult mai aproape de visul meu, mai ales ca acum am sansa de a strange bani pentru licente (de pilotaj – n.r.)!

Din pacate, Romania te condamna sa nu-ti indeplinesti un vis daca provii dintr-un mediu defavorizat”, concluzioneaza Costin.

Nu ratati povestea impresionanta a lui Costin, tanarul steward crescut in orfelinat, ajuns insotitor de zbor, duminica seara, de la ora 20:00, la „Asta-i Romania!’

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.