România va putea relua exportul de salam uscat - crud și conserve din carne de porc către America

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 10 feb 2024, 00:55

România va putea relua exportul de salam uscat - crud și conserve din carne de porc către America

Sursa: freepik.com

România poate să reia exportul produselor din carne către Statele Unite.

Potrivit unui raport realizat de Food Safety and Inspection Service, România va putea relua exportul de salam uscat- crud și conserve din carne de porc către America.

România va livra salam crud și uscat către SUA

Producătorii români din industria agro-alimentară pot relua exportul unor produse din carne în SUA după ce autoritățile americane au constatat îndeplinirea standardelor și dat undă verde exporturilor românești, conform unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare.

Mai exact, producătorii din România pot să exporte în SUA salamurile crud – uscate și conservele din carne de porc.

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi noi în supermarketurile din România?

Raportul final al misiunii de audit al instituției americane Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România a concluzionat că sistemul românesc de inspecție a cărnii și produselor din carne este organizat astfel încât să ofere controlul final, supravegherea și aplicarea legislației cerute în SUA, potrivit comunicatului citat.

A fost restabilit sistemul de inspecție a cărnii de porc și produselor din carne de porc din România

Conform ansvsa.ro, pe data de 27 iulie 2022, la sediul ANSVSA, s-a organizat o întâlnire tehnică pentru discutarea cerințelor transmise de către APHIS în vederea exportului de salamuri crud – uscate din România în SUA.

Prin intermediul Ambasadei României în SUA și al Ambasadei SUA în România a fost înaintată adresa FSIS din data de 2 mai 2023, referitoare la restabilirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii de porc și produselor din carne de

porc din România cu cel din SUA, în vederea exportului de produse din carne din România în SUA.

În consecință, România este eligibilă (ținând cont și de condițiile pe sănătate animală ale APHIS) să exporte salamurile crud – uscate și conservele de carne de porc.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Într-un comunicat publicat de către ANSVSA se artă: „Ca urmare a demersurilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), raportul final al misiunii de audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România, on-line şi la faţa locului, a concluzionat că sistemul românesc de inspecție a cărnii şi produselor din carne este organizat astfel încât să ofere controlul final, supravegherea şi aplicarea legislației.

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din România?

ANSVSA a continuat demersurile pentru finalizarea reinstalării echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel din SUA, răspunzând cu promptitudine la toate solicitările FSIS şi ale

United States Department of Agriculture – Animal and Plant Health Inspection Service (USDA – APHIS), în ceea ce privește cerințele suplimentare pe sănătate animală necesare în vederea exportului de salamuri crud – uscate din România în Statele Unite ale Americii”.

FSIS a aprobat modelele de etichete

ANSVSA trebuie să transmită la FSIS unitățile certificate pentru export SUA care vor fi postate pe website-ul FSIS. Totodată, ANSVSA va transmite spre aprobare la FSIS, înainte de demararea exporturilor, modelele de etichete și certificate de export, conform cerințelor USDA – FSIS și APHIS.

În demersurile sale pentru restabilirea echivalenței, ANSVSA a fost sprijinită de Ambasada SUA în România și Ambasada României în SUA.

Sursă: ansvsa.ro

 

Taguri: