Un băieţel de șapte ani a fost internat în Spitalul Victor Babeș din Timișoara, după ce a fost diagnosticat cu varicelă hemoragică, o boală extrem de rară, care evoluează foarte rapid.
Ce este varicela hemoragică
„ Varicela hemoragică are un debut atipic. Cu toții știm că varicela se manifestă printr-o erupție pe piele, cutanată, sub formă de vezicule.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Medicii au declarat că starea copilului s-a mai îmbunătățit, deoarece nu i-au mai apărut bubițe, iar cele vechi au înaintat spre următoarea etapă a bolii, devenind cruste.
Totuși, băiatul trebuie să mai stea în spital până i se normalizează trombocitele.
Cum se tratează varicela
„În ultimele săptămâni, am avut un aflux ridicat de cazuri de varicelă venite în Ambulatoriu. Vorbim de 6-7 cazuri pe săptămână. Pacienții nu au avut însă forme grave, așa că nu au necesitat internare. Complicațiile apar de obicei la sugari, la femeile însărcinate, la persoane imunodeprimate, cu imunitate scăzută din cauza unor tratamente sau a unor afecțiuni. Complicațiile severe includ pneumonii, otită, encefalită, hemoragie, infecții bacteriene ale pielii, chiar septicemie”, a declarat dr. Adelina Marinescu.
Varicela se tratează prin izolarea pacientului, aplicarea de loțiuni pentru calmarea mâncărimilor, administrarea de medicamente pentru scăderea febrei, hidratare și un regim alimentar echilibrat, constituit din vitamine, fructe și legume. De asemenea, se recomandă evitarea băuturilor carbogazoase și se încurajează vaccinarea împotriva varicelei pentru prevenția bolii.