Românii ar putea primi pensii mai mari, dacă se va aproba creșterea pragului de neimpozitare a acestora. Acest subiect a fost dezbătut în Coaliție, dar încă se așteaptă o decizie finală în legătură cu subiectul.
Românii ar putea primi pensii mai mari în urma unor schimbări ale gradului de impozitare
Nicolae Ciucă a spus că neimpozitarea unor pensii rămâne un subiect care se va dezbate în continuare și, de asemenea, trebuie să se țină cont și de modul în care situația economică a țării va evolua între timp.
„Subiectul a fost discutat și rămâne în discuție. În acest moment, nu pot spune dacă îl susține sau nu, pentru că și PNL a avut această abordare în momentul în care conducerea ministerului era asigurată de către un membru PNL.
Ceea ce vă pot spune este că trebuie să finalizăm rectificarea bugetară, trebuie să vedem care sunt resursele, trebuie să vedem care sunt evoluțiile și trebuie să fim cât se poate de atenți la modul în care cheltuim banii de la bugetul de stat”, a spus Nicolae Ciucă în cadrul unei
Mai mult decât atât, Ministrul Finanțelor i-a asigurat pe români că, începând cu data de 1 ianuarie 2023, pensiile acestora vor crește „cu siguranță”, dar, din nou, modul în care economia va evolua va determina și cu cât se vor mări.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Cine este pensionarul milionar care vinde apartamente de lux și care primește bani din partea statului
Mai mult decât atât, ministrul a mai anunțat că, prin intermediul creșterii pragului de neimpozitare, unele pensii s-ar putea mări de la 2.000 de lei la 3.000 d elei.
Ministrul Finanțelor a garantat că gradul de neimpozitare nu va scădea
În prezent, pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei primesc diferite ajutoare economice din partea statului, pentru a depăși perioada dificilă din punct de vedere financiar. Ministrul Finanțelor a declarat că aceștia nu vor primi pensii mai mici, deoarece impozitarea lor nu va fi introdusă.
„Analiza este în derulare. Vreau să fiu foarte clar cu privire la sistemul public de pensii.
Între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei.
În analiza pe care o facem, avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia sistemului public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar cu condiţia neimpozitării părţii de contributivitate”, a declarat Adrian Câciu, conform romaniatv.net.