Românii ar putea primi vouchere de energie. Virgil Popescu anunță ce condiție trebuie să îndeplinească aceștia, pentru a intra în posesia lor

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 iul 2023, 00:10

Românii ar putea primi vouchere de energie. Virgil Popescu anunță ce condiție trebuie să îndeplinească aceștia, pentru a intra în posesia lor

Sursa: Facebook: Virgil Popescu

Românii ar putea primi vouchere de energie. Propunerea a venit din partea PSD, doar că, pentru a beneficia de ele, trebuiesc îndeplinite anumite condiții. Momentan, totul este doar la nivel de propunere.

PSD propune acordarea de vouchere de energie. Pentru acestea, ar urma să fie utilizați banii din fondurile europene, iar măsura este menită să îi ajute pe oameni împotriva prețurilor tot mai mari la facturi.

Românii ar putea primi vouchere de energie

PSD propune ca familiile nevoiașe să primească vouchere de energie, ceea ce înseamnă că banii respectivi vor fi folosiți pentru plata facturilor la energie electrică.

Pentru a demonstra că este posibil, PSD a menționat, în cadrul unui comunicat, ca bani europeni au fost folosiți și pentru acordarea ajutoarelor sociale pentru pensionarii care fac parte din categoriile vulnerabile, prin programul „Sprijin pentru România”.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, susține ajutorarea persoanelor vulnerabile cu vouchere de energie. Acesta propune ca facturile la energie electrică să fie compensate pentru persoanele bolnave ale căror dispozitive pe care le utilizează acasă consumă mult curent, dar și pentru familiile care au mulți copii.

Citeste si: Ajutor de la stat în valoare de 4000 de lei pentru românii cu o situație materială precară. Condiții de acordare

„Soluţia de declaraţie (pe proprie răspundere – n.r.) poate fi o soluţie, dar ea poate să nască abuzuri, poate la un moment dat să nască alte probleme şi alte complicaţii când lucrurile simple se pot rezolva direct, ţintit, către acele familii care se stabileşte prin lege că au nevoie.

Trebuie să găsim soluții croite pe realitatea României de acum”, a spus Virgil Popescu, la Digi 24.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Marcel Boloș anunță pregătirea unui nou set de vouchere

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, susține că se pregătește un nou pachet de vouchere care va veni în sprijinul românilor care se confruntă cu facturi uriașe la energie electrică și la gaze naturale.

Este vorba de „vouchere de reziliență socială” prin intermediul cărora oamenii își vor putea moderniza locuințele, prin achiziționarea fie de electrocasnice mai performante, fie de achiziționarea unora, atunci când acestea nu există deloc.

Mai mult decât atât, atât voucherul pentru repararea locuinței, cât și cel pentru aparatele electrocasnice ar urma să fie de maximum 4.000 de lei fiecare.

Beneficiarii acestor vouchere vor fi familiile și persoanele cu o situația financiară și materială precară.

Citeste si: Marcel Ciolacu spune ce se întâmplă cu pensiile și cu salariile, de la 1 ianuarie 2023. Președintele PSD anunță noi ajutoare sociale și în anul următor

„Într-adevăr, discutăm despre acest sprijin pe care încercăm să-l asigurăm din fonduri europene pentru familii aflate în situații de privare materială și financiară, dar și pentru persoanele singure aflate în stare de dificultate.

Acest tip de intervenție pentru repararea locuinței și pentru asigurarea condițiilor de locuire este gândită pentru a sprijini păturile sociale care au nevoie de acest lucru”, a declarat Marcel Boloș, la Antena 3.

În continuare, Marcel Boloș a spus că se dorește ca lista beneficiarilor să fie extinsă.