Românii ar putea rămâne fără ajutorul de 50 de bani de la pompă. Care este motivul

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 07 aug 2022, 17:13

Românii ar putea rămâne fără ajutorul de 50 de bani de la pompă. Care este motivul

Sursa: Istock

După doar câteva săptămâni de când măsura a fost implementată, românii ar putea rămâne fără ajutorul de 50 de bani de la pompă. Guvernul dă vina pe perioada dificilă.

După doar câteva săptămâni de când măsura a fost implementată, românii ar putea rămâne fără ajutorul de 50 de bani de la pompă. Guvernul a spus cine este responsabil pentru acest lucru.

Românii ar putea rămâne fără ajutorul de 50 de bani de la pompă

În cadrul unei emisiuni difuzate la Antena 3, conform romaniatv.net, Dan Cărbunaru a anunțat că Guvernul ar putea tăia ajutorul de 50 de bani.

„Vom vedea ce se va întâmpla. Atunci suntem abia la începutul lunii august, vom vedea cum evoluează piața. Am văzut că sunt perioade în care prețul carburantului scade. Există și un apel pe care premierul l-a făcut către instituțiile statului să verifice elementele de cost și ce se întâmplă într-adevăr la benzinării.

Și este o preocupare, am văzut, la nivel global. Și secretarul general ONU, zilele trecute, a făcut un apel în acest sens către cei care comercializează carburant.

Deci, trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată.

Nu știm la acest moment când și cum se va termina războiul din Ucraina și, ca atare, aceste forme de instabilitate ne afectează, noi fiind, până la urmă, și la granița cu Ucraina, ca acest guvern să-și mențină în primul rând angajamentele pe care și le-am asumat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citeste si: Ce pedeapsă a primit bărbatul care a turnat benzină peste fosta soție și apoi i-a dat foc? Moartea cunoscutei vloggerițe, un alt caz șocant de violență domestică

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Măsura a intrat în vigoare începând cu 1 iulie

„S-a aprobat această reducere. 25 de bani vor fi suportați de la bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care o vor aplica voluntar lanțurile de benzinării. Ordonanța intră în vigoare în această noapte, iar eu mă aștept ca în perioada imediat următoare să vedem companii care aplică această ordonanță.

Să le lăsăm totuși un termen scurt în așa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate și să poată se reflecte aceste modificări”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, conform Digi24.

Potrivit Ministerului Finanțelor, companiile vor avea posibilitatea de a deconta cei 25 de bani prin intermediul unui mecanism mai simplu.

„În termen de 15 zile, printr-un ordin al președintelui A NAF se va stabili modelul de declarație pe care vor trebui să o depună. Compensarea se va face cu obligațiile fiscale a acestora, TVA, impozit pe profit, etc. Estimăm că stingerea se va face pe partea de TVA”, a declarat secretarul de stat din ministerul Finanțelor.

Citeste si: Ministrul Energiei susține că prețul la pompă urmează să scadă, deoarece prețul barilului a scăzut și el

Inițial, se stabilise ca această măsură să fie valabilă timp de trei luni, iar, în prezent, prețurile de la pompă au început să scadă.

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.