Romanii au ajuns sa se vanda pe bucati! DRAMA unui vanzator de organe

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 12 oct 2020, 13:30

Urmariti mica publicitate de pe Internet- cineva ofera un rinichi, altcineva lobul unui ficat! Nu putem ramane indiferenti cand semenii nostri sunt pe cale sa-si distruga viata.

Mai mult, sa comita o ilegalitate! Am convins un tanar sa nu recurga la un asemenea gest extrem.  Cum isi explica tanarul gestul?

„In primul rand, sunt din Republica Moldova si am venit aici la studii. Cand am venit aici, nu mi-am asumat responsabilitatea ca poate fi atat de greu aici! Nu greu din punct de vedere al programului sau ceva, greu din punct de vedere financiar! De exemplu, acum, cu ultima bursa pe care am primit-o i-am luat medicamente tatalui meu!”.

O sa-i spunem Mihai. E un baiat care poarta pe umeri o povara mult prea grea. Trebuie sa aiba grija de el si de tatal lui, despre care el spune ca e bolnav de cancer. Ne-am intalnit cu el dupa ce am citit un anunt socant  in care „marfa ” pe care o scotea la vanzare, era.... un rinichi, propriul rinichi.!

Tatal si fiul au reusit sa supravietuiasca, mai bine de un an, cu putin peste 400 de lei, pe luna.
A facut tot ce i-a stat in putere, dar greutatile l-au pus la pamant! I-am ascultat inmarmuriti povestea si am reusit sa-l convingem sa infrunte viata cu demnitate, fara sa incalce legea si fara sa faca un pas iremediabil.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Mihai a inteles gravitatea gandurilor sale. Cand a aflat cine suntem a acceptat sa isi deschida sufletul.

Legea spune clar:  cine vinde sau cumpara organe risca inchisoarea de la trei la cinci ani. „Am trecut peste frica si am venit! Am zis sa vad, daca vad ca ceva nu este in regula pot, oricand, sa refuz!” spune Mihai.

Teoretic, practic, insa, in lumea traficantilor de organe nu mai e cale de intoarcere. Chiar daca viata poate ca era gata sa-i ofere si alte cai, disperarea i-a intunecat mintile. 
„Am incercat sa ma angajez intr-un supermarket sa, nu stiu, sa fac orice lucru pe care sa-l pot face inainte de scoala sau dupa scoala! Aceasta a fost ultima varianta!”- explica Mihai gestul de a incerca sa-si vanda un organ.

Povestea tanarului pe care noi l-am numit Mihai este doar una dintre cele aparute din cauza saraciei. Oamenii uita, insa, ca viata este darul cel mai pretios.

Banii nu sunt totul iar atunci cand sunt obtinuti pe cai ilegale, distrug vieti. In tara noastra, media este de 6 donatori la un million de locuitori, in conditiile in care, in restul Europei exista 15 donatori, inregistrati oficial, la spitale- la un million de oameni.

 

Taguri: