Românii au primit cardurile sociale, dar banii au intrat la mai puțin de jumătate. Cum a fost posibil acest lucru

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 apr 2023, 01:35

Românii au primit cardurile sociale, dar banii au intrat la jumătate

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea via digi24.ro

Guvernul le-a promis românilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei cardurile sociale de 250 de lei, pentru a reuși să depășească perioada dificilă cauzată de scumpiri. Cu toate acestea, peste 1,5 milioane de români au intrat în posesia cardurilor, dar banii au intrat la mai puțin de jumătate dintre aceștia.

Din cauza scumpirilor care nu se mai opresc și din cauza numărului mare de români care se confruntă cu probleme economice, Guvernul a decis să sară în ajutorul românilor cu cardurile sociale de 250 de lei.

Cardurile sociale nu pot fi folosite de către posesori

Beneficiarii se pare că vor mai avea de așteptat până când vor putea intra în posesia lor, deoarece 1,6 milioane dintre aceștia au primit cardurile, însă banii au intrat pentru mai puțin de jumătate dintre ei.

Cu toate acestea, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că, până săptămâna următoare, 2 milioane de români vor intra în posesia cardurilor sociale.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început, la 10 iunie, distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul «Sprijin pentru România ».

Până în prezent, au fost emise aproximativ 1,6 milioane de carduri, iar, pentru săptămâna viitoare, preconizăm că va fi depăşit pragul de 2 milioane. Reamintim că măsura, una istorică pentru ţara noastră, vine în ajutorul unui număr de aproximativ 2,5 milioane de români”,
a fost anunțul făcut de către minister, prin intermediul unui comunicat de presă, conform romaniatv.net.

Lista cu persoanele declarate eligibile pentru a primi cardurile sociale este stabilită de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în timp ce cardurile și livrarea acestora se face de către angajații Poștei Române.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Vești bune pentru români! Când se acordă ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mici? Anunțul făcut de Marius Budăi

Marcel Boloș se declară mulțumit de modul în care funcționează lucrurile

„Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat şi că, alături de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Compania Naţională Poşta Română şi emitenţii de carduri, funcţionăm ca o

echipă veritabilă şi reuşim să depăşim toate dificultăţile, pentru ca aceste carduri pe care încărcăm voucherele să ajungă într-un timp cât mai scurt către oameni”, a declarat acesta.

Cardurile sociale sunt încărcate  o dată la două luni cu suma de 250 de lei. Prima tranșă a venit în luna iunie, urmând lunile: august, octombrie și decembrie.

Mai mult decât atât, sumele de pe cardurile sociale sunt valabile timp de 12 luni din momentul în care au fost încărcate, iar persoanele primesc, pe lângă acestea, și instrucțiunile de folosire, magazinele în care le

pot utiliza, dar și un număr de telefon la care pot suna atunci când întâmpină dificultăți.

Citeste si: Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre vouchere. Banii vor intra în posesia românilor din august

De asemenea, trebuie menționat faptul că toate cardurile sociale pot fi folosite doar de către beneficiar și, doar dacă nu se poate deplasa la magazin, o altă persoană le poate folosi în locul respectivului, dar doar dacă va avea buletinul posesorului.