Romanii cad prada infractorilor mai ales de sarbatori. Obiceiul banal care atrage hotii ca un magnet

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 05 dec 2018, 09:53

Sarbatorile de iarna sunt prilejul ideal pentru ca hotii sa profite de zelul si bunavointa oamenilor.

Politistii trag un semnal de alarma cu privire la numarul furturilor din locuinte prin metoda „imprietenirii” (a venirii la usa si a cere sa fie lasati sa itnre in casa sub diverse pretexte).

Hotii profita, in perioada sarbatorilor, si de faptul ca oamenii au obiceiul sa posteze pe retelele de socializare unde se duc in concedii, iar apartamentele lasate nesupravegheate ii atrage ca un magnet pe raufacatori.

"Marea problema e ca oamenii posteaza pe aceste retele de socializare locurile in care se afla. Oamenii au obiceiul sa-si faca publica plecarea din Bucuresti. Mai exista si varianta sa vina sa verifice, spre exemplu, instalatia de gaze, instalatia de energie electrica", a spus Ionut Dana, comisar-sef sector 1 Politia Capitalei, potrivit digi24.ro.

Se pare ca batranii sunt cei mai vulnerabili, cele mai multe victime, inregistrandu-se, potrivit politistilor, in randul persoanelor in varsta.

Cifrele arata ca, in Bucuresti, anul trecut, la fiecare 5 ore era sparta cate o locuinta.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.