Românii care beneficiază de vouchere în valoare de 2.500 de lei! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Vrem să ajutăm”

Author: Lavinia Medrea

Gabriela Firea a făcut anunțul

Sursa: Facebook Gabriela Firea/pixabay - colaj Kanal D

La câteva zile după instalarea noului program de guvernare, autoritățile au informat cu privire la beneficiile de care se vor bucura majoritatea românilor, printre care și pensionarii.

Ajutoarele financiare de la stat vor veni sub formă de vouchere, cu sume cuprinse între 250 de lei și 2.500 de lei. 

Românii care beneficiază de vouchere în valoare de 2.500 de lei

Acum ceva timp, Gabriela Firea a declarat că viitoarele mame vor primi vouchere Materna, în valoare de 2.500 de lei, bani din care femeile vor putea să plătească analizele și consultațiile necesare pe timpul sarcinii și care nu sunt decontate de sistemul public de sănătate.

De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 10-17 ani vor beneficia de vouchere în valoare de 1.500 de lei.

Citește și: Vouchere sociale 2023. Cine sunt românii care nu vor mai primi suma de 250 de lei din partea Guvernului și cine sunt cei 100.000 de noi beneficiari

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Voucherul Materna este gândit pentru a veni în sprijinul viitoarelor mame, după săptămâna a zecea de sarcină, este în valoare de 2500 de lei și poate fi folosit pentru consultațiile și analizele necesare în timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate.

Am primit mesaje de la mame care ne roagă să găsim o soluție pentru acoperirea prețului tratamentelor stomatologice ale copiilor.

Venim cu un ajutor în valoare de 1500 de lei, pentru copiii între 10 și 17 ani cu probleme dentare, care au indicație de la medicul stomatolog.

Citește și: Cresc salariile și pensiile în România! Marcel Ciolacu, noul premier al României, a prezentat programul de guvernare!

Pentru familiile cu venituri de maximum 8000 de lei pe lună, venim cu un ajutor de 1500 de lei pe lună, pentru achitarea serviciilor cu educația copiilor, grădinițe, creșe, after-school.

Vrem să ajutăm cât mai multe familii tinere”,  a declarat Gabriela Firea.

Cine beneficiază de voucherele sociale de 250 de lei

Beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde de 250 de lei următoarele categorii de persoane: 

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
    persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.